Pech cíl v Klatovech neviděl

Romana Hájková, 5. října 2015, 21:47 Google+

Druhý letošní start v Klatovech Pechovi s Uhlem nepřinesl kýžené úspěšné dosažení cílové rampy.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Klatovy (CZE)

Rally Klatovy (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Západočeské Klatovy už letos podruhé zažily start podniku Mistrovství České republiky v rallye. Tradiční jarní Šumava byla doplněna o podzimní Rally Klatovy a právě při této soutěži se chtěla posádka EuroOil – invelt teamu ve složení Václav Pech jun. – Petr Uhel předvést na domácí půdě a bojovat o vítězství. „Po seznamovacích jízdách nám bylo jasné, že nás čeká pěkná, náročná a také dost rychlá soutěž. Věděli jsme, že zde budeme mít silné soupeře především s technikou WRC a doufali jsme, že se s nimi popereme o vítězství. Hned první rychlostní zkoušku jsme vyhráli, pak už jsme ale pomalu na své soupeře s wéercéčky ztráceli. Ve druhém servisu v Janovicích jsem tak chtěl udělat nějaké změny v nastavení, které by lépe vyhovovaly takhle rychlým tratím, ale už jsme tam bohužel nedojeli,“ líčí úvod klatovské soutěže Václav Pech jun. a vysvětluje, co se dále na trati přihodilo: „V hodně rychlém úseku, kde byly na kraji silnice rozmístěny betonové zábrany vytyčující trať, jsem o jednu z nich lehce zavadil. Mělo to za následek, že praskl ráfek a disk s pneumatikou se oddělil od loukotí které jediné zůstaly na autě, pneumatika pokračovala samovolně několik set metrů. Hned při následujících brzdách do retardéru jsem měl co dělat, abych auto vůbec udržel na silnici. Byla to dost nebezpečná situace a jsem rád, že to v takhle vysoké rychlosti dopadlo bez poškození auta. Proletěli jsme zpomalovací retardér a až za ním se mi podařilo Miníka zastavit. Vyměnili jsme kolo, ale nemělo smysl dál pokračovat, časová ztráta včetně penalizace za retardér by byla obrovská. Mrzí mě to, byla to moje chyba,“ popisuje Václav Pech jun. moment, kdy mu na trati páté rychlostní zkoušky po jeho chybě hodně zatrnulo.

I přesto, že posádka EuroOil-invelt teamu ani napodruhé letos v Klatovech cílovou rampu neviděla, zažili Pech s Uhlem úspěšnou sezónu zakončenou ziskem titulu absolutních vicemistrů MČR.

Před plzeňskou posádkou se ale již následující týden otevírá nová výzva. Majitel společnosti Invelt  pan Jírovec zapůjčil z Francie za odměnu pro Pecha s Uhlem rallyové Porsche 997 GT3 RS pro start na soutěži Rallylegend v San Marinu. „Nesmírně se těšíme na nádhernou soutěž do San Marina, kde pojede množství legendárních jezdců i mistrů světa a krásné soutěžní vozy. Porsche zde budeme zkoušet s výhledem na další sezónu, kdy bychom mohli s podobným autem závodit,“ uzavírá Václav Pech jun.

Vytisknout

Diskuze: Pech cíl v Klatovech neviděl

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Rally Klatovy (CZE)

Tomáš Pospíšilík s Peugeotem v Klatovech druhý

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud