Slušovický okruh nabídne opět atraktivní podívanou!

Roman Ordelt, 4. prosince 2015, 19:00 Google+

Závěr letošní domácí sezony v automobilových soutěžích se uskuteční v sobotu 5. prosince při Mikuláš Zaremba Rally ve Slušovicích. Pořadatelé z AK Rallysprint Klubu v AČR Podkopná Lhota připravili celkem dva úseky rychlostních zkoušek s názvy Dostihovka okruh a Fagus Lípa. Soutěžící ukrojí při této rallyshow celkovou porci třiceti ostrých kilometrů. Centrem dění se stane známý areál kolem dostihové dráhy ve Slušovicích, kde se odehraje okruhová rychlostních zkouška a v prostorách areálu firem Fytos a AOP bude umístěna servisní parkoviště.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Kořístka, Robert - Drozd, Michal

Kořístka, Robert - Drozd, Michal | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

I při šestém ročníku exhibiční rally ve Slušovicích se uskuteční divácky atraktivní okruh kolem dostihové dráhy ve Slušovicích. V rámci jedné rychlostní zkoušky se pojedou dva okruhy a tuto erzetu najdeme v itineráři hned třikrát. „Slušovický okruh pojedeme ve stejné podobě jako v loňském roce s jedním rozdílem, že soutěžní vozy při každé rychlostní zkoušce obkrouží jen dvě kola. Novinkou pro diváky bude vybudování nadchodu z bezpečnostních důvodů v prostoru u firmy Fagus. V loňském roce nám byl vytýkán značný pohyb diváků v tomto místě, proto jsme sáhli k uvedenému řešení,“ pověděl Josef Minařík, předseda Rallysprint Klubu v AČR Podkopná Lhota. Nejlepší divácká místa jsou tradičně v části slušovického sudu, kde mohou fanoušci využít ke sledování rallyexhibice i přilehlé tribuny na dostihové dráze. „Zároveň apelujeme na diváky, aby dbali všech pokynů pořadatelů a dodržovali zásady bezpečnosti při sledování průjezdu jednotlivých vozů. Svým ukázněným chováním přispějí ke zdárnému průběhu  závodu,“ řekl šéf organizačního výboru. Na okruhu se bude podobně jako v předchozích letech vybírat vstupné 40 korun, divák zároveň obdrží prodejní program se startovní listinou, časovým harmonogramem a mapou rally. V těsném blízkosti okruhové rychlostní zkoušky je v prostoru firem Fytos a AOP umístěno servisní parkoviště, kde bude dostatek času sledovat při práci mechaniky a zázemí jednotlivých servisních týmů.

Pořadatelé nezískali všechna potřebná povolení na loňský úsek erzety s názvem Bernardýnská, proto zařadili do letošního itineráře rallyshow úsek pod názvem Fagus Lípa se zcela novou úvodní částí rychlostní zkoušky. Erzeta v délce 6,69 km využívá osvědčenou klasickou část na Rakové od Zádveřic kolem křížku až k odbočení u lesa. Cíl bude situován nad benzinovou stanicí ve Slušovicích. „Novinkou je start erzety v prostoru vrátnice při vjezdu do výrobního areálu společnosti Fagus v Lípě, kde posádky čeká technický průjezd po místních komunikacích uvnitř firmy. Určitě i tady bude k vidění řada zajímavých průjezdů soutěžních posádek,“ upřesnil Minařík. 

Mikuláš Zaremba Rally 2015 ve Slušovicích měří celkem 61,13 km a obsahuje pět rychlostních zkoušek na dvou úsecích v celkové délce 29,49 km. První vůz odstartuje v 11:30 hodin ze servisního areálu, cíl je situován do prostoru uzavřeného parkoviště firmy Gazel v Nových Dvorech v 15:20 hodin. Další informace jsou zveřejněny na internetové adrese www.rallysprintkopna.cz 

  

Časový harmonogram MIKULÁŠ ZAREMBA RALLY 2015

Sobota 5. prosince

START – servisní zóna OUT                                       11:30

RZ 1 Dostihovka okruh 2x (5,37 km)                        11:38

RZ 2 Fagus Lípa (6,69 km)                                        12:06

Přeskupení (Nové Dvory)                                             12:26

Servis A (Fytos&AOP)                                                  12:41

 

RZ 3 Dostihovka okruh 2x (5,37 km)                         13:29

RZ 4 Fagus Lípa (6,69 km)                                          13:57

Přeskupení (Nové Dvory)                                              14:17

Servis B (Fytos&AOP)                                                   14:32

 

RZ 5 Dostihovka okruh 2x (5,37 km)                          15:10

CÍL – UP Nové Dvory                                                    15:20

 

Vytisknout

Diskuze: Slušovický okruh nabídne opět atraktivní podívanou!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

reklama

Doporučujeme

Rally Vsetín (CZE)

KL Racing ukončí sezónu na Mikuláš Rally

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud