První závod GPD rally cupu 2016 pro Romana Odložilíka

Miroslav Vebr, 7. února 2016, 10:37 Google+

Po krátké zimní přestávce se opět rozběhl kolotoč závodů GPD rally cupu. První vítězství v letošním roce si odvezl Roman Odložilík, jenž na kopřivnickém polygonu vyzkoušel Škodu Fabia S2000. Mezi dvoukolkami byl nejrychlejší Adam Fabrika s Renaultem Clio.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
GPD RallyCup Kopřivnice I. 2016

GPD RallyCup Kopřivnice I. 2016 | foto: Jakub Daniel Machálek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Pouze měsíc pauzy si dali jezdci usilující o body do seriálu, který pořádá valašský rallyový jezdec Silvestr Mikuláštík. GéPéDéčko opět našlo zázemí na kopřivnickém testovacím polygonu a pro soutěžící byly tentokráte připraveny dvě rychlostní zkoušky. V startovní listině převažovaly vozy různých vývojových modifikací značek Subaru a Mitsubishi, ale o vítězství se měli porvat jezdci se škodovkami. Dva automobily Škoda Fabia S2000 byly připravené pro Romana Odložilíka a Ondřeje Bisahu, WRCovou Oktávii přivezl Silvestr Mikuláštík. Značku Mitsubishi zastupovali v Kopřivnici například Antonín Tlusťák, Lukáš Čala, Karel Vajík nebo Jan Surovič, konkurenční Subaru vodili po polygonu Jaroslav Podešva, Petr Mikuláštík, Jirka Křenek a další. 

Vozů s poháněnou jednou nápravou, bylo tentokráte poskrovnu. Proti sobě se v přímém souboji o vteřinky utkali pouze dva jezdci – Adam Fabrika s Renaultem Clio a Rosťa Kovařčík se Škodou Felicia. O vítězi rozhodla jezdecká zkušenost a vyzrálost. Kovařčíkovi nepomohla ani výměna spolujezdce, kdy na pravou sedačku usedla Markéta Fojtíková a ve finále posádku zbrzdil i defekt na poslední erzetě. Adam porazil svého soupeře o více jak minutu a půl a zaslouženě si odvezl pohár pro nejrychlejšího dvoukolkáře. Absolutní klasifikaci hodně zamíchaly technické problémy vozů. Nejprve poškozená poloosa přibrzdila pravidelného účastníka rally cupu Jaroslava Podešvu, na RZ 4 elektronický problém potrápil do té doby vedoucího Silvestra Mikuláštíka, který se tak propadl až na 8. Příčku. I když Silvero boj o vteřinky nevzdával, na lepší, jak 5. místo v cíli to nestačilo. O pódiové umístění si to v přímém souboji rozdali Antonín Tlusťák a Lukáš Čala. V tomto duelu lépe začal Tlusťák, ale další zkoušky patřili Čalovi. I když v závěru závodu zádveřický jezdec stahoval desetinky vteřin, na bednu to nestačilo a rozdíl 3,3 vteřiny hovořil v prospěch Lukáše Čaly, který získal cenný skalp. O absolutní vítězství první letošní soutěže GPD rally cupu jeli jezdci s S2000. Ondřej Bisaha seděl v tomto voze poprvé a to se odrazilo v úvodu i na časech. „Chtěl jsem si Škodu Fabia S2000 pořádně vyzkoušet a proto jsem vyrazil na kopřivnický polygon. Auto funguje velmi dobře a obzvláště co se týká podvozku, tak je to perfektní vůz. Celkové pocity ze škodovky jsou velmi dobré a s tímto vozem pojedu i Dobšinskou zimu a rally v Egeru. Zatím ještě nemám definitivně rozhodnuto, s čím pojedu letošní sezonu a takových testů, jaký byl v Kopřivnici plánuji ještě několik,“ uvedl k premiérovém startu Ondřej Bisaha. První vítězství v GPD rally cupu 2016 si z Kopřivnice odvezl Roman Odložilík, jenž byl nejrychlejší na třech z celkově šesti rychlostních zkoušek.    

Vytisknout

Diskuze: První závod GPD rally cupu 2016 pro Romana Odložilíka

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Ostberg zpět ve vozem Ford od M-Sportu

Ostberg chtěl odejít od Citroënu do M-Sportu bez ohledu na rozhodnutí Francouzů

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud