Ostberg chtěl odejít od Citroënu do M-Sportu bez ohledu na rozhodnutí Francouzů

iM2, 5. února 2016, 15:30 Google+

Mads Ostberg řekl, že měl v úmyslu opustit tovární tým Citroënu ještě před tím, než zástupci francouzské značky oznámili, že letošní sezonu vynechají. Nor se totiž chtěl vrátit do M-Sportu. Následné rozhodnutí Citroënu jeho přestup jenom stvrdilo.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ostberg zpět ve vozem Ford od M-Sportu

Ostberg zpět ve vozem Ford od M-Sportu | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Mads Ostberg jel za Citroën v letech 2014 a 2015, jenže se dostal do svízelné situace, když se Francouzi rozhodli letos do MS tovární tým nenasadit. Předtím jel v M-Sportu v letech 2011 a 2013 (sezonu 2012 odjel jako soukromník s Fordem). Podle jeho slov o návratu do M-Sportu pro sezonu 2016 beztak uvažoval.

"[Rozhodnutí Citroënu] to udělalo zcela jistě jednodušší, ale i tak jsem byl velmi motivovaný k návratu do M-Sportu," řekl jezdec pro 'Motorsport.com'. "Bylo to něco, co jsem chtěl udělat, a poskytlo mi to dobrou možnost. Od té doby, co jsem zde jezdil naposledy, udělali několik velmi dobrých kroků.

Pořád je to rodinné prostředí. Už v roce 2013 jsem poznal spoustu pozitivních věcí." Jenže M-Sportu již od konce sezony 2012 chybí oficiální tovární podpora: "Ta je vždycky výhodou. Ale pokud někdo může uspět i bez ní, pak je to M-Sport."

img-responsive

Ostberg chtěl od Citroënu odejít zpět do M-Sportu | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Ostberg již 14 krát stanul na podium, všechna přišla na sněhových nebo šotolinových soutěžích. V roce 2012 vyhrál v Portugalsku poté, co byl vítězný Mikko Hirvonen vyloučen. 28 letý jezdec doufá, že na dalších soutěžích ukáže lepší rychlost než v Monaku: "Myslím, že máme velký potenciál.

Na soutěžích s nezpevněným povrchem můžeme být hodně konkurenceschopní. Budeme se snažit pravidelně bojovat o podium. Doufám, že dosáhnu na první 'pořádné' vítězství!" Jenže to by znamenalo porazit Ogiera: "Je možné jej porazit. Víme ale, že je extrémně silným protivníkem. Nemyslím si, že by si moc lidí vsadilo na to, že se nestane šampionem."

img-responsive

V roce 2012 oslavil Mads zatím svoje jediné vítězství ve WRC | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Od Monte Carla také Ostberga naviguje nový spolujezdec, Ola Floene. Švéd Jonas Andersson spojil síly se svým krajanem Pontusem Tidemandem. S výkonem na Monte Carlu je Mads spokojený, avšak ihned dodává, že jsou daleko od toho, aby využili potenciál na maximum. "Musel jsem si zvyknout na novou řeč. 

Sice je teď rozpis v norštině, což by neměl být problém vzhledem k tomu, že je to moje rodná řeč, ale když jsem byl tak dlouho zvyklý poslouchat Švédštinu, tak je to velká výzva. Vždy je velkou výzvou začít s novým spolujezdcem. Začínali jsme navíc na nejtěžší rally světa po pouhém dnu testů. S výsledky jsme byli oba spokojeni."

Vytisknout

Diskuze: Ostberg chtěl odejít od Citroënu do M-Sportu bez ohledu na rozhodnutí Francouzů

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Toyota Motorsport GmbH

Toyota chce zlákat Pettera Solberga! Zájem by měla i o Loeba

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud