René Dohnal stále sbírá zkušenosti

Dušan Póč, 12. dubna 2016, 09:00 Google+

... a v Brodě startoval na zpátečku

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Dohnal René - Kouřil Rudolf / Barum Czech Rally Zlín (CZE)

Dohnal René - Kouřil Rudolf / Barum Czech Rally Zlín (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Do širšího okruhu kandidátů na přední umístění v hodnocení dvoukolek v rámci seriálu Autoklub Rallysprint série 2016 při Rocksteel – 35. Valašská rally 2016 patří rovněž mladý jezdec René Dohnal z Kunovic u Bystřice pod Hostýnem. V okolí Valašského Meziříčí a Kopřivnice se představí společně s navigátorem Romanem Švecem ve vozidle Citroën C2 R2 Max se startovním číslem 24. Úřadující český šampion ve třídě 9 pojede pod hlavičkou Autoklubu Junior Teamu.

Kunovický René Dohnal začal jezdit rally před pěti lety. Již v sezoně 2012 získal absolutně druhé místo ve třídě 10 v rallysprintech. Stejného umístění dosáhl ve třídě 7 o rok později. Po nepříliš vydařené sezoně 2014, kterou výrazně poznamenala havárie právě při Valašské rally, se Dohnal rozhodoval, jakým způsobem se bude jeho jezdecká dráha ubírat dál.

Po třech letech absolvovaných v jednodenních soutěžích padla volba na přechod k dvoudenním soutěžím. A byla to volba správná, neboť v loňském roce vybojoval ve velkém mistráku s vozem Honda Civic VTi mistrovský titul ve třídě 9. „Až na pár výjimek jsem startoval se spolujezdcem Rudou Kouřilem. Naučil mě vše od úplných soutěžáckých základů. Neměl to se mnou lehké. Například když při mých začátcích na rallyshow v Uherském Brodě, jsem na startu zařadil zpátečku,“ řekl s úsměvem čtyřiadvacetiletý René Dohnal.

Právě Rudolf Kouřil, současný ředitel Rocksteel – Valašské rally 2016 a soutěže v Hustopečích je tím pravým učitelem, rádcem a mentorem pro mladého jezdce. „Nikdy jsem se nepovažoval za závodníka, vždy jsem se chodil na rally pouze dívat. I nyní se více cítím jako divák nebo fanoušek. Nedávám si žádné cíle, neboť vím, že každá havárie může znamenat konec závodění,“ pověděl student Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně René Dohnal.

Pořadatelé Rocksteel – 35. Valašské rally 2016 zařadili do itineráře Valašky premiérově rychlostní zkoušku na polygonu kopřivnické Tatry. „Kvituji zařazení této zkoušky do programu rally, i když jsem po ní nikdy nejel a nemám s kopřivnickým okruhem žádné zkušenosti. Díval jsem se však na pár videí a vím, jak to tam vypadá. Je skvělé, že i mechanici se podívají, jak pojedeme. Vždyť ze servisního areálu to mají kousek k trati rychlostní zkoušky,“ řekl sympatický mladík.

Dohnal plánuje v letošní sezoně starty v mistrovství České republiky v rally a v moravských podnicích Rallyesprint série. A cíl pro letošní rok? „Pravidelně dojíždět a sbírat zkušenosti. Moc se těším na novou výzvu a neočekávám žádný výsledek. Vím, že proti plejádě peugeoutů se stařičkým citroënem toho moc nezmůžeme. Nicméně, kůži nedáme lacino,“ dodal valašský jezdec.                  

Rocksteel – 35. Valašská rally 2016 s centrem ve Valašském Meziříčí otevře novou sezonu rallysportu v České republice. Valaška je také letos započítávána do Rallyprintsérie, Poháru 2+, Poháru mládeže a Poháru pořadatele.

Populární Valaška je na programu v termínu 15. až 16. dubna. Pořadatel JTRT pro s. r. o.  Vsetín a organizátor  AutoMotoKlub Rallye-Sport – Vsetín připravili trať v délce 239,18 km, která obsahuje na čtyřech úsecích osm obtížných rychlostních zkoušek v délce 70,44 km.

První vůz odstartuje do rally v sobotu 16. dubna v 08:50 hodin z areálu Tatra Kopřivnice. Vítěz pak do cíle rally na náměstí ve Valašském Meziříčí přijede týž den v 16:51 hodin.

Další zpravodajský servis o Rocksteel – 35. Valašská rally 2016 přineseme v následujících tiskových informacích. Uveřejňovány budou postupně také na oficiální webové stránce Rock- steel – 35. Valašské rally 2016, www.valasskarally.eu a na její facebookové mutaci.

Vytisknout

Diskuze: René Dohnal stále sbírá zkušenosti

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

O první 'kručky' vozu v MS se postaral Sébastien Chardonnet

Citroën začíná prodávat DS3 R5 Evo, bude stačit na Fabii a Fiestu?

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud