Zážitkový program barumky startuje slalomem na jedné RZ

Roman Ordelt, 3. května 2016, 19:00 Google+

Do letošní Barum Czech Rally Zlín sice ještě zbývá několik měsíců, fanoušci rallysportu a milovníci adrenalinu i rychlých kol už brzy budou moci naskočit do letošního zážitkového programu této zlínské rally. V neděli 8. května se jim otevře možnost projet se v závodním tempu po trati jedné z rychlostních zkoušek zlínské rally!

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Vlček, Martin - Žáková, Jindřiška / Barum Czech Rally Zlín (CZE)

Vlček, Martin - Žáková, Jindřiška / Barum Czech Rally Zlín (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Stane se tak díky slalomovému závodu, který již po sedmadvacáté pořádá AK Rallye Zlín v AČR. Slalom je nejdostupnější disciplínou v automobilovém sportu a kromě pravidelných účastníků umožňuje také start široké veřejnosti. Až tři účastníci se mohou střídat na jednom voze a naopak jeden závodník může startovat se dvěma různými automobily. „Závodník potřebuje vlastně jen helmu. Do slalomu může nastoupit jak s plnohodnotným závodním speciálem, tak s běžným automobilem či dokonce s vozidlem bez technického průkazu. V takovém případě ale vůz musí splňovat alespoň základní bezpečnostní kritéria, která v místě závodu při přejímce posoudí technický komisař,“ říká Ing. Jan Regner, ředitel zlínského autoslalomu. Startovné včetně pojištění činí přijatelných 790 korun, v případě více jezdců na společném voze se částka ještě snižuje na 745, respektive 730 korun. Případní zájemci si mohou podrobné informace najít na webu www.autoslalom.cz, kde jsou ke stažení zvláštní ustanovení či přihláška, možnost zaregistrovat se do závodu ale bude také přímo na místě v den závodu do 9:30 hodin.

Pořadatelé pro letošek připravili prodlouženou trať, kterou každý z účastníků absolvuje minimálně třikrát. „Stejně jako v minulém roce bude slalom využívat část rychlostní zkoušky Biskupice známé z Barum Rally. Po úspěchu v loňském roce i letos využijeme také silnici vedoucí od Ludkovic. Slalom tak bude obsahovat několik hodně atraktivních zatáček. U křižovatky na Pozlovice, se trať napojí na již známý úsek a závodníky zavede až na kopec k Řetechovu. Celá trať bude měřit 1750 metrů,“ pokračuje Regner. „Celý závod jsme se rozhodli zařadit opět do zážitkového programu Barum Czech Rally Zlín, v minulém roce se nám tento krok osvědčil a do slalomu se nám přihlásilo 102 účastníků. Potvrdilo se nám, že cesta zážitků je ta správná, i proto jsme se pro letošní ročník spojili s webovým portálem kudy z nudy.cz, jenž celoročně lidem nabízí tipy na výlety po celém Česku, které uspokojí velké sportovní fajnšmekry. Slalomový závod účastníkům nabídne možnost poznat v rychlém tempu část skutečné trati barumky přímo zpoza volantu. Věříme, že to přiláká nové fanoušky, kteří se pak třeba začnou věnovat slalomu či rally soustavněji,“ uzavírá Jan Regner.

Vytisknout

Diskuze: Zážitkový program barumky startuje slalomem na jedné RZ

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Rally Šumava (CZE)

Autoklub Peugeot Rally Talent poprvé startoval na 51. Rallye Šumava Klatovy 2016

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud