Patrik Rujbr s Veronikou Římalovou ve Vyškově vítězní

Miroslav Vebr, 21. května 2016, 10:13 Google+

Vítězství v rallysprintové sérii si z druhého podniku letošní sezony, který se jel v okolí Vyškova, odvezla smíšená posádka Patrik Rujbr – Veronika Římalová, startující na voze Renault Clio R3T.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Vyškov (CZE)

Rally Vyškov (CZE) | foto: Jakub Daniel Machálek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Po úvodním podniku letošní rallysprint série na Valašsku pokračoval seriál jednodenních soutěží ve Vyškově a posádka jela na soutěž s cílem využít možnosti a zkusit další nastavení auta a připravit se tak na rally Český Krumlov „Důležité pro nás bylo nastavení vozu například na mokru, kde si chceme být o něco jistější, a proto jsme se tolik nebránili deštivému počasí. K čemu jsme byli lehce skeptičtí, byla šotolinová část, kde jsme se báli, abychom to vůbec projeli. Po pátečních seznamovacích jízdách za deště visel malý otazník nad šotolinovým úsekem, ale pořadatelé nakonec žádné změny v harmonogramu nepotvrdili a soutěž běžela podle plánu. To se nakonec ukázalo jako dobrá volba a celkově měly závody dobrý spád,“ nastínil plány do závodu brněnský jezdec. Úvodní dvě zkoušky vyškovského sprintu vyšly lépe Smékalovi a Patrik s Verčou na něj ztráceli 5,3 vteřiny. Druhá sekce naopak patřila posádce renaultu a před závěrečným servisem si vybudovala náskok 4,2 vteřiny. Zlínský jezdec se pokusil ještě o zvrat na předposlední zkoušce, ale Patrik Rujbr na závěrečné zkoušce rally kontroval a na cílovou rampu si dovezl náskok 7,5 vteřiny.

„V první sekci jsme lehce ztráceli za Egonem. Úplně vzdát jsme boj nechtěli a tak jsme v prostřední sekci "zatáhli" a ujali se vedení, které jsme si pohlídali až do závěrečné zkoušky. Velmi nás těší čtyři nejrychlejší časy ve dvoukolkách. Naše upřímné díky mají mechanici, kteří do přípravy vozu dali vše a my jsme se tak na závodníčku mohli maximálně spolehnout. Super bylo, že dorazili i všichni členové mojí famílie a mohli si tak se mnou užít po velmi dlouhé době vítězství… Teď už nás čeká Krumlov, kde se budeme opět snažit potrápit juniory v předokolkách, ale opět s respektem,“ uvedl v cíli spokojený Patrik Rujbr. Vedle vítězství v RRS a třídě 5, náleží Patriku Rujbrovi a Veronice Římalové i 12. příčka v absolutní klasifikaci. Průběžný stav po dvou závodech v RSS je v tuto chvíli vyrovnaný a další závody slibují zajímavou zápletku. Na Rally Český Krumlov, která startuje v posledním květnovém víkendu, obdrželi Patrik s Verčou číslo 25. Přijďte povzbudit brněnsko – pražskou posádku, která se vám za to odmění nefalšovaným úsměvem od ucha k uchu, a oni to fakt umí :-))).

Vytisknout

Diskuze: Patrik Rujbr s Veronikou Římalovou ve Vyškově vítězní

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Novináři připomínají nevýhodu první startovní pozice Ogierovi kdykoliv to jen jde...

Ogier volá po stejných podmínkách pro všechny

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud