Pirelli slaví úspěchy

Petr Eliáš, 30. června 2016, 18:00 Google+

Pohár Pirelli pokračuje na nadcházející Rally Bohemia a jezdci s Pirelli slavili v Hustopečích.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Hustopeče (CZE)

Rally Hustopeče (CZE) | foto: Jan Škarvada

Sdílejte článek

Jihomoravská Rally Hustopeče je v domácím šampionátu Mistrovství České republiky v rally jedinečným podnikem, kde se více než v míře obvyklé, vyskytují šotolinové úseky náročné na pneumatiky. I časté změny počasí, a jemný prach na zdejších vinařských stezkách, nejsou pro soutěžní jezdce vůbec nic jednoduchého, a spolehnutí na správné obutí je zde snad ještě důležitější, než jinde. Pohár Pirelli pokračoval i na Rally Hustopeče a jezdci s pneumatikami Pirelli měli dost důvodů k oslavám.

Tím absolutně nejrychlejším jezdcem na pneumatikách Pirelli i v rámci Poháru byl Jan Dohnal, který s Michalem Ernstem dovezli svůj Ford Focus WRC do cíle na třetím místě absolutně a konečně se jim podařilo zdárně dosáhnout kýžené „bedny“. Gratulujeme k tomuto skvělému výsledku! Jen o malých chloupek pomalejší než Dohnal byl při rally Hustopeče Vojtěch Štajf, který s Františkem Rajnohou udělali velmi dobrý dojem a potvrdili, že si s novou Škodou Fabia R5 začínají opravdu rozumět. Skončili na výborném čtvrtém místě absolutně, ale vyhráli v hodnocení třídy 2 a vezou plný počet bodů i do hodnocení Poháru Pirelli. Gratulujeme! Za Štajfem dojeli Jan Černý s Petrem Černohorským se Škodou Fabia S2000 a třetí místo v Poháru Pirelli ve třídě 2 brali Ondřej Bisaha s Lukášem Šintalem a Fordem Fiesta R5. Jaroslav Pešl s Romanem Peškem a Mitsubishi Lancer EVO IX byli první v rámci Poháru Pirelli ve třídě 3 před Marcelem Tučkem s Petrem Dufkem na stejném voze a Václavem Kopáčkem s Barborou Rendlovou se Subaru Impreza Sti.

img-responsive

Rally Hustopeče (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Ve velmi silné konkurenci dvoukolek třídy 6 zvítězili Václav Dunovský s Petrem Glösslem s Peugeotem 208 R2, kteří odjeli perfektní soutěž a zaslouží si gratulaci. Za nimi ve třídě dojeli druzí Filip Mareš s Janem Hlouškem a třetí René Dohnal s Romanem Švecem všichni s Peugeoty. Václav Stejskal se Stanislavem Viktorou s Renaultem Clio Sport vyhráli ve třídě 8 a my jim k tomuto úspěchu také gratulujeme.

img-responsive

Rally Hustopeče (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Další soutěží, kde se bude soupeřit o body do Poháru Pirelli v MČR v rally bude nadcházející Rally Bohemia, která slibuje také velmi napínavé souboje. Pirelli všem posádkám přeje úspěch a štěstí na této náročné rally. Zájemci o účast v Poháru Pirelli získají více informací od pracovníků firmy Motorsport spol. s.r.o. Martina Komínka, kominek@motorsport.cz a Ing. Františka Podhajského, podhajsky@motorsport.cz

 

Vytisknout

Diskuze: Pirelli slaví úspěchy

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Rally Hustopeče (CZE)

Fotosoutěž Rally Bohemia 2016 na Instagramu

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud