Na Mikuláš Rally se přihlásilo téměř 80 posádek!

Roman Ordelt, 29. listopadu 2017, 08:12 Google+

Přesně 78 posádek ze tří států (Česká republika, Slovensko, Polsko) se přihlásilo na závěrečný podnik letošní soutěžácké sezony. Oblíbená Mikulášská rally ve Slušovicích opět uzavře sezonu českého rallysportu. Letošní osmý ročník se pojede v sobotu 2. prosince 2017 pod názvem CBS CARBOSPED MIKULÁŠ RALLY FOREVER, na startu se objeví Tomáš Kostka, Jan Černý, Martin Vlček, Antonín Tlusťák, Roman Odložilík, Ondřej Bisaha, Martin Březík, Grzegorz Grzyb z Polska, Igor Drotár ze Slovenska a další přední jezdci. Přihlášeno je celkem 11 vozů kategorie R5 a jeden vůz specifikace WRC.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Mikuláš Rally (CZ)

Mikuláš Rally (CZ) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Závěrečná soutěž zapsaná v kalendáři Autoklubu České republiky se uskuteční jako volný podnik charakteru exhibice. Pořadatelé z Rallysprint klubu v AČR Podkopná Lhota připravili trať v celkové délce 63 km, která obsahuje 5 rychlostních zkoušek na dvou úsecích s názvy Dostihovka okruh a Fagus Lípa v  délce 29 km. „Příjemně nás potěšil počet přihlášených posádek. Původně jsme počítali zhruba se šedesátkou posádek a nakonec máme naplněnou maximální propustnost tratě. Je vidět, že o exhibiční závody v závěru sezony je značný zájem a na Moravu jezdí soutěžící rádi. Diváci se mohou těšit na kvalitní jezdecké pole a rozmanitý vozový park. Na startu budeme mít téměř osmdesát aut od soudobých až po historické vozy,“ pověděl Josef Minařík, šéf organizačního výboru CBS CARBOSPED MIKULÁŠ RALLY FOREVER 2017.

K největším diváckým tahákům patří čtyřnásobný vítěz mikulášské rally Tomáš Kostka, jehož bude navigovat velezkušený Miroslav Houšť, dále polský i slovenský šampion Grzegorz Grzyb z Polska v barvách RUFA SPORT Teamu a bronzový jezdec českého šampionátu Jan Černý (všichni Škoda Fabia R5). S vozem Ford Fiesta R5 se představí vítěz Poháru 2+ v rámci Rallysprint série Martin Vlček, dále Roman Odložilík a úřadující šampion European Rally Trophy Central Ondřej Bisaha. Fanoušky rallysportu určitě pobaví slovenský showman Igor Drotár nebo plejáda dalších jezdců na „erpětkách“ jako jsou Antonín Tlusťák, Tomáš Pospíšilík (oba Škoda Fabia R5), Tomáš Růžička a Tomáš Kukučka ze Slovenska (oba Ford Fiesta R5). S vozem Škoda Octavia WRC předvede efektní průjezdy tradičně vsetínský showman Silvestr Mikuláštík.

Své umění předvedou početným fanouškům kolem dostihové dráhy ve Slušovicích a v blízkém okolí jezdci s produkčními vozy, kterým vévodí úřadující mistr Martin Březík, dále Jan Jelínek, Jaroslav Pešl, Radim Vavřík, Lukáš Matěna, návrat hlásí Libor Votava  (všichni Mitsubishi Lancer EVO IX), Václav Kopáček a Štěpán Zabloudil (Subaru Impreza WRX STi).  Vítaným zpestřením bude i start dvou vozů Porsche 997 GT3, které pilotují Petr Nešetřil a David Nešpor.

V hodnocení dvoukolek patří k největším tahákům úřadující mistr Rallysprint série Egon Smékal (Citroën DS3 R3T Max), dále Václav Dunovský, René Dohnal, Adam Březík, Tomáš Knápek, Marcel Svačina (všichni Peugeot 208 R2) a Lukáš Nekvapil (Opel Adam R2). V rozmanitém vozovém parku pojedou i historické vozy, přihlášeni jsou například Vlastimil Neumann (Ford Escort RS Cosworth), Petr Jurečka (Subaru Impreza 555), Petr Hustý (Mercedes-Benz 190 E) nebo Martin Kučera (BMW 318  iS). V seznamu přihlášených najdeme i hvězdy ze světa showbyznysu a sportu, své umění předvedou herec Lukáš Langmajer nebo bývalý hokejista Martin Špaňhel, mistr světa z Petrohradu 2000 (oba Honda Civic VTi).

Další informace o CBS CARBOSPED MIKULÁŠ RALLY FOREVER 2017 budou zveřejněny na internetové adrese www.rallysprintkopna.cz a v příštích tiskových informacích. Fanoušci rallysportu se mají první prosincovou sobotu ve Slušovicích při rozloučení s letošní sezonou rallysportu opravdu na co těšit!

Vytisknout

Diskuze: Na Mikuláš Rally se přihlásilo téměř 80 posádek!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Volkswagen začal testovat nové Polo GTI R5

Volkswagen začal testovat speciál R5

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud