Rally Jeseníky letos zažijí obnovenou premiéru

RallyZone.cz, 12. února 2018, 20:24 Google+

S příchodem podzimu odstartuje další ročník soutěže Rally Jeseníky, do svých kalendářů si zapište datum 14. – 15. 9. 2018.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Jeseníky (CZE)

Rally Jeseníky (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Tradiční rallysprint ve Šternberku na Moravě, městě automobilovému sportu zaslíbeném, se letos uskuteční po dvouleté odmlce. V předloňském roce se soutěž neuskutečnila kvůli uzavírkám stěžejních komunikací, kde měla vést trať jesenické a vloni stály v cestě chybějící finance. Jaká je nyní situace, týkající se letošního ročníku Rally Jeseníky?

„Během posledních dvou let nám nebylo přáno. Vyvstaly překážky, které jsme nedokázali ovlivnit. V roce 2016 nám připravenou trať zhatily předem neplánované uzavírky objízdných tras a rok 2017 byl poznamenaný pozastavením dotací a finančních příspěvků, nejen směrem k naší rally, ale s tímto problémem se potýkala většina subjektů a organizací v ČR. Pevně věřím, že letos se nám vyhnou všechny výše zmíněné nástrahy a budeme moci konečně odjet ten jubilejní desátý ročník jesenického rallysprintu. Přípravy byly zahájeny už před pár měsíci a postupně pracujeme na administrativní, technické i personální stránce. Práce ve všech odborech jsou s příchodem nového roku intenzivnější,“ řekl předseda organizačního výboru Vlastimil Malík.

X. Rally Jeseníky je zařazena do Rallysprint série a zároveň do seriálu Pohár 2+. Tradičně je jesenická rally předposledním podnikem, proto se právě ve Šternberku může rozhodovat o titulech. Pokud tomu tak nebude, mají závodníci poslední možnost předvést své schopnosti o měsíc později na závěrečném podniku sezóny XV. Bonver-Partr rally Vsetín.

„Těší mě, že můžeme opět obnovit tradici známé automobilové soutěže ze sedmdesátých a osmdesátých let. Automobilové závody k městu Šternberk patří, proto jsme opět připraveni vytvořit náročné rychlostní zkoušky v podhůří Jeseníků,“ uzavřel Malík.

Posádky vyjedou ze šternberského Hlavního náměstí v sobotu 15. září ráno, předpokládaný příjezd první posádky je kolem 16. hodiny. Servisní parkoviště bude umístěno opět v areálu Sportovní haly Ecce Homo na Dvorské ulici. Ředitelství soutěže najde azyl v prostorách gymnázia na šternberském Horním náměstí.

Všechny základní dokumenty k rally - zvláštní ustanovení, přihlášku, časový harmonogram a další potřebné údaje budete postupně nacházet na oficiálním webu soutěže www.rally-jeseniky.cz a na stránkách pořádajícího autoklubu www.eccehomo.cz.

Milena Schärferová
tisková mluvčí Rally Jeseníky

Vytisknout

Diskuze: Rally Jeseníky letos zažijí obnovenou premiéru

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Valašská Rally (CZE)

Valaška hledá pořadatele!

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud