ACA ŠKODA AUTOKLUB TEAM – Další meta pokořena: Mareš s Hlouškem třetí v českém mistráku

Jan Koudelka, 23. dubna 2018, 14:53 Google+

Netradičně krásné, takřka letní počasí provázelo letošní ročník naší nejstarší automobilové soutěže, Rallye Šumava Klatovy. Kromě soudobých vozů mohli diváci po celý závod sledovat také historické soutěžní speciály v Historic Vltava Rallye a Rallye Šumava Legend. Parádní atmosféru druhého podniku MČR dotvářelo velké množství diváků a nabitá konkurence.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Nad očekávání dobře se při třetím startu s vozem Škoda Fabia R5 v barvách ACA ŠKODA AUTOKLUB TEAMu dařilo také posádce Filip Mareš a Jan Hloušek. Ti se už od úvodu soutěže pohybovali na hranici TOP 5 a v noční sekci první etapy poskočili díky několika rychlým časům až na průběžnou čtvrtou pozici. V porovnání s prvním startem na Valašské rally, odsunuli Filip s Honzou za svá záda další mnohem zkušenějších soupeře a také ve druhé etapě zajížděli stabilně konkurenceschopné časy. V úvodu druhého dne je sice přeskočil tovární jezdec ŠKODA Motorsport Juuso Nordgren, ale chyba Václava Pecha v předposlední rychlostní zkoušce vrátila mladou posádku zpět na čtvrtou příčku celkového pořadí. Finský jezdec Nordgren není přihlášen do klasifikace Mistrovství ČR, v domácím šampionátu tak obsadila posádka ACA ŠKODA AUTOKLUB TEAMu výbornou bronzovou pozici!

img-responsive

Rally Šumava (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

„Musím říci, že Šumava pro nás dopadla nad očekávání dobře. V autě se cítíme komfortně a nejpodstatnější pro nás je, že se nám daří stahovat časovou ztrátu na kilometr v porovnání se špičkou. V druhé etapě nás sice přeskočil Juuso Nordgren, ale za daných okolností nebylo naší prioritou s ním bojovat. Juuso a Tapio jeli hlavně v sobotu skvěle. My jsme s Fabií R5 stále téměř na začátku a ve využití auta mám stále velké rezervy. Přesto si myslím, že jsme při druhém startu se čtyrkolkou na velkém závodě ukázali slušnou rychlost a co je pro nás důležité, závod jsme odjeli bez větších chyb. Celou soutěž se podle mě jelo vysoké tempo. V poslední sekci jsem vědomě trochu zpomalil, před námi i za námi byla již větší časová mezera. Jakkoliv to může znít jako alibismus, vím, čeho chci v budoucnu v tomto sportu dosáhnout. Cítil jsem, že na to, abych mohl tlačit na pilu o něco více, mám ještě pár závodů čas,“ hodnotí svůj výkon Filip Mareš.

img-responsive

Rally Šumava (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

„Na Šumavu jsme se těšili, překvapilo nás letní počasí. Rychlostní zkoušky byly náročné, ale opravdu krásné. Myslím si, že i diváci si letošní ročník museli užít, v tradičních diváckých místech jich bylo opravdu velké množství. Mě druhý den přepadla nějaká viróza, takže jsem byl rád, že už jsme v cíli. Byl to ale skvělý víkend,“ vypráví s úsměvem Jan Hloušek.

„Filip zajel všechny tři podniky opravdu dobře. Je na něm patrný velký pokrok a v tomto ohledu jsem rád, že jsme startovali na Kopné. Určitě mu přinesla větší jistotu v řízení i rychlost. Líbí se mi, že jede čistou stopu a nedělá chyby,“ vysvětloval v poslední servisní zóně Roman Kresta.

53. ročník Rallye Šumava Klatovy dokončilo 56 posádek, podle očekávání zvítězil úřadující mistr ČR Jan Kopecký s Fabii R5. Na druhém místě dojel ruský rychlík Alexey Lukyanuk, třetí dokončil fin Nordgren. Příštím podnikem Mistrovství ČR v rally bude ve dnech 18. a 19. května čtyřicátýšestý ročník Rallye Český Krumlov.

 

Vytisknout

Diskuze: ACA ŠKODA AUTOKLUB TEAM – Další meta pokořena: Mareš s Hlouškem třetí v českém mistráku

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Rally Šumava (CZE)

Pecha s Uhlem přibrzdila „nešťastná 13“

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud