Jan Černý míří na jih

Petr Eliáš, 17. května 2018, 20:27 Google+

Rallye Český Krumlov bude další soutěží pro posádku Jan Černý - Petr Černohorský s Fordem Fiesta R5 MOGUL Racing teamu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Mistrovství České republiky v rally o nadcházejícím víkendu pokračuje třetí soutěží seriálu, kterou je divácky i jezdecky velmi populární Rallye Český Krumlov. Ti nejrychlejší a nejvšestrannější automobiloví závodníci se tak v těchto dnech vydávají na jih Čech do okolí Českého Krumlova, kde se na technicky velmi náročných rychlostních zkouškách odehraje významný motoristický podnik. Pokud bychom měli najít něco, čím je českokrumlovská rally zcela typická, tak to budou nejspíše pravidelné rozmary počasí, které snad žádná jiná soutěž v České republice v poslední době nezažila tolikrát a v takové intenzitě. Na tratě rychlostních zkoušek dokáže v jeden okamžik pražit horké slunce, aby jej o pár minut později vystřídal prudký liják, anebo dokonce krupobití, které před časem zasáhlo i do harmonogramu celé soutěže. Když si k tomu přidáte husté mlhy, které se znenadání objevují na některých úsecích při nočních rychlostních zkouškách, vyjde vám z toho mix, který byste nejspíše nechtěli, v závodním autě připoutáni v anatomické sedačce a s helmou na hlavě, zažít. Jan Černý s Petrem Černohorským z MOGUL Racing teamu se ale už teď na tuto výzvu těší.

Mechanici týmu Gemini Clinic v posledních dnech ladili poslední detaily na týmovém Fordu Fiesta R5, a také Jan Černý měl možnost se rozehřát na testu, který před Rallye Český Krumlov absolvoval. Po dvou dnech seznamovacích jízd čeká soutěžní posádky start Rallye Český Krumlov, která odstartuje úvodní diváckou rychlostní zkouškou na výstavišti v Českých Budějovicích, která bude tentokrát snímána kamerami ČT Sport a vysílána v přímém přenosu.  Posádka MOGUL Racing teamu bude o co nejlepší umístění bojovat na osmi rychlostních zkouškách v první etapě rally v pátek 18. května a na dalších sedmi měřených úsecích ve druhé etapě v sobotu 19. května. Slavnostní cíl Rallye Český Krumlov v Jelení zahradě pod zámkem v Českém Krumlově nabídne ty nejlepší posádky divákům a doprovodný program v sobotní podvečer.

Jan Černý, jezdec MOGUL Racing teamu: „Čeká nás krásná a hodně náročná soutěž, na kterou se s Petrem moc těšíme. Máme rádi výzvy a tahle rally je výzvou pro všechny. Dá se tady jednou chybnou volbou pneumatik ztratit celá soutěž a do výsledků může hodně promluvit počasí. Uvidíme, co si na nás připraví, zatím to vypadá na klasický Krumlov s nestálým počasím, ale to budeme mít všichni stejné. Už se nemůžu dočkat, až budu opět sedět v závodní Fiestě R5. Zastavte se za námi v servisu na výstavišti v Českých Budějovicích anebo sledujte přímý přenos z rally v televizi. Bude to dobře hustý.“

Vytisknout

Diskuze: Jan Černý míří na jih

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Latvala zajel v shakedownu nejrychlejší čas

Shakedown v Portugalsku ovládl Latvala

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud