MOGUL Racing team odstartuje na Valašské rally

Petr Eliáš, 27. března 2019, 15:36 Google+

Posádka Jan Černý – Petr Černohorský se Škodou Fabia R5 odstartují na první soutěži Autoklub mistrovství České republiky v rally.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Černý, Jan - Černohorský, Petr jun.

Černý, Jan - Černohorský, Petr jun. | foto: Archiv jezdce

Sdílejte článek

Sezóna automobilových soutěží v České republice právě startuje a již o víkendu se roztočí kola rallyových speciálů na 38. KOWAX Valašské rally, která je první soutěží dvoudenního šampionátu Autoklub mistrovství České republiky v rally. Právě na starty v tomto šampionátu se soustředí posádka MOGUL Racing teamu Jan Černý – Petr Černohorský, která do této sezony odstartuje s vozem Škoda Fabia R5 připravovaným týmem Keane Motorsport.

V loňském roce dvojici MOGUL Racing teamu patřila na Valašské rally pátá příčka a je tedy dost důvodů k tomu loňské umístění vylepšit. Proti tomuto plánu bude stát skvělá konkurence domácích i zahraničních závodníků, protože Valašská rally se letos jede také jako mistrovství Slovenska. Na startu bude hned 26 vozů té nejvyšší specifikace R5 nebo WRC, které mají šanci na to obsadit stupně vítězů. 38. KOWAX Valašská rally startuje úvodní rychlostní zkouškou ve Valašském Meziříčí už v pátek 29. března večer a závodit se následně bude ve dvou etapách v sobotu a v neděli v okolí Valašského Meziříčí a Kopřivnice, kde bude po celou dobu rally umístěné i servisní zázemí všech zúčastněných týmů. Přijďte i vy podpořit posádku MOGUL Racing teamu Jan Černý – Petr Černohorský.

Jan Černý: „Máme za sebou rakouský test Škody Fabia R5, se kterou budeme letos startovat. Dva týdny zpět jsme odstartovali na rakouské Rebenland rally, kde jsme bohužel museli první den odstoupit pro poruchu spojky, kterou jsme testovali. Druhý den jsme ale pokračovali a sžívali jsme se s autem. I přes odstoupení hodnotím naši účast pozitivně. Najeli jsme hodně testovacích kilometrů v ostrém tempu, mohl jsem vyzkoušet různé varianty nastavení a získat z auta dobrý pocit. V týdnu před Valašskou ještě dále testujeme a ladíme poslední detaily na autě tak, abychom v pátek byli plně připraveni a mohli se poprat se soupeři, jejichž zástup bude teď na Valašské rally opravdu hodně početný. Je skvělé, jakou konkurenci má český šampionát. Pro diváky je to sen ale i pro mě je to ohromě motivující prostředí se ukázat a bojovat s tolika dobrými soutěžáky. Těším se na Valašku, protože bude dobře hustá. Všechny vás zvu, přijeďte se podívat na první soutěž roku, má být pěkné počasí a konkurence je opravdu nebývalá. Bude to pěkný sport.“

Vytisknout

Diskuze: MOGUL Racing team odstartuje na Valašské rally

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Rally Příbram (CZE)

Pech s Uhlem na startu sezóny 2019

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud