Pech s Uhlem na startu sezóny 2019

RallyZone.cz, 27. března 2019, 15:34 Google+

EuroOil – invelt team s Václavem Pechem jun. a Petrem Uhlem odstartuje do nové sezóny Mistrovství České republiky v rallye v pátek 29.03. tradiční Valašskou Rallye. Prioritou teamu bude účast na všech sedmi závodech českého šampionátu s Fordem Fiesta R5 Setkání mistrů v Sosnové a na Pražském Rallysprintu, probíhají však také jednání o možném startu na Slovensku.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Příbram (CZE)

Rally Příbram (CZE) | foto: Jakub Daniel Machálek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Václav Pech jun. s Petrem Uhlem pojedou společně obdivuhodnou 24. sezónu. Za tu dobu získali 7x titul Mistrů ČR, 8x titul Vicemistrů ČR, 3x byli Mistry Slovenska a 9 let sbírali tituly v Mistrovství východní Evropy. Jak se těší po zimní přestávce na Valašskou Rallye a nelezou si občas na nervy?

„Naopak, jsme na sebe dokonale zvyklí a každý přesně víme, co a jak máme dělat a co od druhého čekat. Neumím si vůbec představit, že bych slyšel jiný hlas ve sluchátkách, než Petra. Také přípravy před jednotlivými závody jsou mezi námi nastaveny již dlouho stejně a vše kolikrát klape jen konzultacemi po telefonu. Za ty roky jsme spolu museli vyřešit nesčetně stresových situací. Třeba při závodech nebo provizorních opravách auta na trati, kdy jsme se museli spolehnout jeden na druhého a jeho schopnosti a vždy to společně zvládli. Nikdy jsme se snad ani nepohádali,“ vypráví Pech a pokračuje.

„Přes zimu bylo nutné na fiestě kromě běžné repase celého vozu, zapracovat na vylepšení chování podpozku. Bylo několik testů a jsme zase o trošku dál. Těšíme se na porovnání s konkurencí, která je na Valašce opravdu výjimečně velká. Závody Mistrovství světa i Evropy jí na startu můžou závidět 26. vozů nejsilnější skupiny R5.“

Tím, že Valašská a Hustopečská Rallye jsou součástí Českého, ale zároveň i Slovenského Mistrovství, zvažuje EuroOil-invelt team pozvání ke startu na Slovensku. „Každý další odjetý závod nám dává větší vyježděnost a jistotu s autem.  Za poslední roky jsme toho mimo ČR moc nenajezdili.  Proto bychom uvítali tento další start, který by nás neměl nijak finančně zatížit,“ popisuje Pech.

Valašská Rallye odstartuje 29.03. v 17:00 hod na náměstí ve Valašském Meziříčí a na posádky během 3 dnů čeká celkem 561 km. Cíl soutěže je naplánován na neděli 31.03. v  15:19 hod. 

EuroOil-invelt team zve fanoušky motosportu na start nové sezóny.

Zdroj: www.VaclavPech.cz     

Vytisknout

Diskuze: Pech s Uhlem na startu sezóny 2019

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Mogul Dakar setkání

Dakarské setkání v Sosnové

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud