Cíl je cíl. A konečně přivést úspěch pro fanoušky, přeje si Černý před Bohemkou

RallyZone.cz, 12. července 2019, 18:47 Google+

Mistrovství České republiky v rallye v letošní sezoně pomalu míří do svého finále. Do toho však ještě zbývají dva závody, jenž mohou hodně zamíchat konečným pořadím. Nadcházející podnik Rally Bohemia 2019 už hodně napoví, pro posádku MOGUL AUTO ŠÍDLO Škoda teamu Jana Černého a Petra Černohorského, však půjde především o to, zkusit obrátit sezonu ještě do příznivějších pater. Smůla se totiž příbramskému jezdci letos stále lepí na kola. "Fanoušci, kteří nás neustále kolem tratí, ale také i v depu, podporují, by si už náš pořádný výsledek zasloužili. Moc si ho pro ně přejeme z posledních dvou závodů letošního roku přivést," doufá Jan Černý.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Hustopeče (CZE)

Rally Hustopeče (CZE) | foto: Jakub Daniel Machálek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Hustopečskou rally si Mogulka, Fabie R5, Černého s Černohorským začínala postupně podmaňovat a pohoda v týmu příbramského jezdce tak byla cítit na celé depo. Když se však už vše blížilo k finální rampě, přišel na poslední RZ nejprve defekt a potom i technická závada. Do té chvíle jinak hodně reálné konečné druhé místo, se tak stalo rázem passé... 

"Byla to pro nás všechny rána, konečně jsme měli nějaký další větší úspěch na dosah a my o něho přijdeme kvůli technické závadě. To nás všechny moc mrzelo. Navíc měl můj táta narozeniny, takže ten dárek, který jsem mu chtěl dát, se mi nazpět přivést nepodařilo," mrzí ještě zpětně Jana Černého. 

Před Rally Bohemia se ovšem začíná znovu od nuly. Toho si je moc dobře vědom také Černý, který už na jihu Moravy ukázal, že umí jet dostatečně rychle a stejně dobrou vizitku by chtěl potvrdit i na tratích okolo Mladé Boleslavi. "Na všechny jezdce čeká spoustu nových ostrých kilometrů, protože se přidaly nové rychlostní zkoušky. Bude to tak nejen pro naši posádku velká výzva, už od seznamovacích jízd budeme muset být dvojnásobně koncentrovaní, abychom si napsali rozpis přesně tak, jak potřebujeme. Většinu tratí totiž uvidíme poprvé, až při první seznamovací jízdě," podotýká jezdec.

Obměna rychlostních zkoušek oproti předchozím ročníkům je sice více zásadní, nejedná se však vždy úplně o nové ostré kilometry. V některých případech jde totiž o návrat na tehdejší tratě, kde se ale závodilo už v dávné historii. Přesněji v 80. až 90. letech. "Tyhle tratě jsem nemohl sledovat ještě ani z kočárku. Naposledy se na nich totiž závodilo, když jsem ještě nebyl ani na světě," směje se průběžně čtvrtý jezdec celkového pořadí MČR v rallye s jednatřiceti bodovou ztrátou na třetího Václava Pecha. "Na posun v pořadí nějak extra nemyslíme, my teď chceme hlavně dojet do cíle, a to samozřejmě v co nejlepším čase, a na co nejlepším místě," přeje si Černý konečně vybojovat úspěch pro jeho fanoušky, kterých se i na Bohemku znovu chystá mnoho. "Na jejich podporu se moc těšíme, budeme rádi, pokud se za námi staví i do servisní zóny!" přeje si na závěr.

Třídenní 46. Rally Bohemia 2019 startuje v pátek 12. července na Autodromu Sosnová, kde se pojedou první dvě RZ, v následujících dvou dnech se pak odjede dalších 18 rychlostních zkoušek, přičemž končit se bude tradičními ostrými kilometry na Starém Městě v Mladé Boleslavi.

Ondřej Novotný - tiskový mluvčí MOGUL AUTO ŠÍDLO Škoda teamu

Vytisknout

Diskuze: Cíl je cíl. A konečně přivést úspěch pro fanoušky, přeje si Černý před Bohemkou

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Rally Hustopeče (CZE)

Filip Mareš jede na domácí Bohemku s odhodláním

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud