V krumlovském waterloo zvítězil René Dohnal

Jan Koudelka, 22. května 2019, 19:35 Google+

Seriál PEUGEOT RALLY CUP CZ je po Rallye Český Krumlov přesně v polovině letošní sezóny. Do jihočeské soutěže bylo přihlášeno šest posádek, ale cílovou rampu v českokrumlovské Jelení zahradě přejely pouhé dvě. Zdravotní problémy, poruchy a havárie vyřadily ze hry většinu účastníků. Pohárové zlato získali potřetí v řadě René Dohnal s Romanem Švecem.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Český Krumlov (CZE)

Rally Český Krumlov (CZE) | foto: Jakub Daniel Machálek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Rallye Český Krumlov provázelo příjemné jarní počasí. Jihočeská soutěž je proslulá prudkými a nečekanými přeháňkami, ale počasí se své hlavní role pro letošek vzdalo. Problémy účastníků PEUGEOT RALLY CUPu začaly už před startem. Petra Garguláka postihly zdravotní problémy během seznamovacích jízd a do závodu vůbec nenastoupil. Podobně dopadl po druhé rychlostní zkoušce spolujezdec Milana Obadala, posádka byla tedy nucena odstoupit.

Mezitím začal souboj mezi Dohnalem, Kamencem a Kornhefrem. V tomto pořadí se nesla celá první etapa, během které si René Dohnal vybudoval solidní náskok. Uvedené pořadí ale platilo jen do devátého testu, kdy musel z technických důvodů odstoupit Matěj Kamenec. „Praskl nám držák převodovky. Je možné, že to je ještě důsledek naší havárie na Valašce. Mrzí mě to. První polovina sezóny se nám vůbec nepovedla a musím teď v sobě najít především další motivaci,“ poznamenal zklamaný Kamenec.

img-responsive

Rally Český Krumlov (CZE) | foto: Jakub Daniel Machálek, RallyZone.cz

Na třetí místo se tak posunul Jiří Pohlídal a zdálo se, že je o konečném pořadí rozhodnuto. O zrádnosti krumlovské soutěže a především proslulých Malont se však přesvědčil Honza Kornhefr, který havaroval a musel být spolu se svým spolujezdcem převezen do nemocnice k vyšetření. Naštěstí jsou oba v pořádku. Nejvíce to odnesl jejich Peugeot. „Pochopitelně mě to moc mrzí. Jelo se nám dobře a cítil jsem se lépe hlavně za tmy. Na Malontech jsem se dostal z čisté stopy na jehličí a už s tím nešlo nic dělat. Byla to velká rána, takže jsem hlavně rád, že se nám nic nestalo,“ komentoval krátce Jan Kornhefr.

img-responsive

Rally Český Krumlov (CZE) | foto: Jakub Daniel Machálek, RallyZone.cz

Pro jednoznačné pohárové vítězství si v náročné soutěži zaslouženě dojel René Dohnal a to už potřetí v řadě. Ve dvoukolkách skončil těsně druhý, svoji třídu vyhrál. „Před závodem jsem si vzhledem k silné konkurenci úplně nevěřil. První etapa byla náročná, po dešti hodně uklouzaná. Jel jsem v bezpečném tempu a nebyl se svou jízdou zcela spokojený, o to víc mě překvapily naše časy. V sobotu jsme měli velkou krizi na první vložce, pak jsme dostali pětivteřinovou penalizaci, takže nám uniklo první místo ve dvoukolkách. Jinak jsem ale velmi spokojený. První polovina sezóny nám vyšla skvěle. Vedeme cup i dvoukolky,“ radoval se v cíli vítězný Dohnal.

img-responsive

Rally Český Krumlov (CZE) | foto: Jakub Daniel Machálek, RallyZone.cz

Druhé místo nakonec obsadil Jirka Pohlídal, který se navíc den po ukončení soutěže stal novopečeným tatínkem. „Krumlov je velmi obtížná soutěž, extrémně rychlá a zrádná. Na superspeciálce kolem výstaviště jsem chtěl zatáhnout, ale ztratili jsme ventilek a dojeli s defektem. Pak nás hodně času stála nefunkční světelná rampa v noční sekci. Druhý den se jelo velmi rychle. Bylo jednoduché udělat chybu, takže za druhé místo jsem opravdu vděčný,“ doplnil Jiří Pohlídal.

Vytisknout

Diskuze: V krumlovském waterloo zvítězil René Dohnal

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Rally Český Krumlov (CZE)

Jakeš i Březík v top 6, pódium bylo blízko

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud