Nejrychlejší závodník v rodině je Jindra, směje se mistr republiky v rally Jaroslav Pešl

Marek Havran, 4. prosince 2019, 17:33 Google+

Nejlepší sezona kariéry. Poprvé v životě vítězství na Barum Rally - na největším podniku v zemi, poprvé vítězové celého šampionátu mistrovství České republiky ve své třídě 3. Takto skvělou sezonu 2019 zažila posádka valašskomeziříčského JP Motorsport Teamu Jaroslav Pešl – Radek Juřica, jedoucí tradičně s vozem Mitsubishi Lancer EVO IX.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Mikuláš Rally (CZ)

Mikuláš Rally (CZ) | foto: Jakub Daniel Machálek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

O mistrovi republiky ve třídě 3 se rozhodovalo až v poslední možné chvíli – na srpnové Barum rally. „Bylo to úplně otevřené až do posledního závodu, právě až na Barumce se rozhodlo o podiu v celkovém pořadí. Na titul to vyšlo nám a jsme za to strašně rádi. Musím říct, že tohle řadím v kariéře úplně nejvýše. V ročnících 2016 a 2017 jsem už byl ve třídě třetí celkově, ale tohle je něco úplně jiného. Jsme se sezonou maximálně spokojeni,“ začíná hodnocení roku 2019 Jaroslav Pešl, pilot posádky a zároveň šéf JP Motorsport Teamu. Kromě vyhrané Barumky hrála důležitou roli v mistrovské sezoně také oblíbený domácí podnik. „Hned první závod sezony - Valašská rally - nám sedl. Valašku máme doma za komínem a vždycky se chceme předvést. Vyhráli jsme tam ve třídě a dobře tak nakročili do sezony. Ale musím říct, že dobře jsme se cítili celý rok. Důležité bylo i druhé místo v Hustopečích, kde to máme rádi a většinou se nám tam daří,“ ohlíží se za sezonou Jaroslav Pešl.

Celkového triumfu ve třídě 3 si Pešl váží o to více, že letos byla sezona extrémně dramatická. „Podobnou vyrovnanost mezi jezdci snad nepamatuji. Vlastně skoro ve všech závodech to bylo mezi námi opravdu o vteřinách. Často se stalo, že zajelo v sedmi, osmi vteřinách třeba pět posádek. Bylo to díky tomu extrémně zajímavé až do konce. Podle mě se jelo už na hranici a možná i za hranicí možností těch našich aut, která už nejsou nejmladší. Celkově se letos sešla v N-kách výborná parta jezdců a shodli jsme se na tom, že jsme si to fakt užili,“ usmívá se mistr republiky pro rok 2019.

A jaké jsou plány úřadujícího šampiona ČR do budoucna? „Na prvním místě teď je u nás v teamu Jindřich Pešl, to je teď nejrychlejší závodník v rodině,“ usmívá se pyšný otec při zmínce o 10letém synovi, jenž je talentovaným jezdcem motokár. Jindra v letošním roce vyhrál oba šampionáty, ve kterých startoval - stal se mistrem České republiky i mistrem Slovenska v kategorii MINI60. „Jindra bude v sezoně 2020 startovat jako vždycky i v tuzemsku, ale tentokrát ještě více budeme vyjíždět do Itálie, kde se jezdí nejlepší seriál na světě World Series Karting (WSK), nejprestižnější mládežnický seriál na světě. Právě tomuto podřídíme náš závodní kalendář. Teprve pak se uvidí, jestli zbydou nějaké volné termíny i pro mě a nějakou rally soutěž,“ trošku překvapuje Jaroslav Pešl s vyhlídkou na příští rok. Nějaký závod v kokpitu svého devítkového Lancera by však měl stihnout. „Pokud to půjde, rádi bychom jeli domácí Valašku a také Hustopeče, které máme hodně rádi. Sprinty asi stíhat vůbec nebudeme, maximálně Kopnou, když se zadaří termínově. Uvidíme, jak to celé dopadne,“ dodal Jaroslav Pešl.        

 

 

Vytisknout

Diskuze: Nejrychlejší závodník v rodině je Jindra, směje se mistr republiky v rally Jaroslav Pešl

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Mikuláš Rally (CZ)

Mikulášská rally v galerii Kuby Machálka

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud