PROTOCARS.cz na Rally Bohemia zvládl premiéru na jedničku

Miroslav Vebr, 17. července 2020, 16:48 Google+

Úspěšnou premiéru na českých rychlostních zkouškách okolo Mladé Boleslavi si odbyl vůz Mitsubishi Mirage PROTO. Vůz připravila společnost PROTOCARS.cz a posádku tvořila zkušená dvojice Josef Peták – Jiří Skořepa.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Bohemia (CZE)

Rally Bohemia (CZE) | foto: Archiv týmu

Sdílejte článek

Těsně před boleslavskou rally proběhl test, kde vypomohl další zkušený jezdec Václav Pech junior, který si po svezení vůz pochvaloval včetně nové šestistupňové sekvenční převodovky X Shift Gearboxes. Nicméně to nejtěžší čekalo na mirage ve dvou etapách, které obsahovaly 18 rychlostních zkoušek. Petákovi se Skořepou bylo přiděleno startovní číslo 33 a vůz mitsubishi spadal do třídy 13, kde měli kluci dalších osm soupeřů. Cíl daný na začátku rally zněl jasně: posbírat co nejvíce dat a poznatků a prověřit vůz v náročné rally.

img-responsive

Rally Bohemia (CZE) | foto: Archiv týmu

O úvod v rally se postarala městská, pět kilometrů dlouhá erzeta. To by byl ideální moment pro zahřátí posádek, kdyby si tady nezalaškovalo počasí a déšť nepřivodil vrásky na čele nejednomu jezdci. Drobné chybičce se nevyhnul ani zkušený Josef Peták. Ty pravé rychlostní zkoušky ale teprve měly přijít. V sobotu se jich jelo ještě pět, každá dvakrát. Na konci první etapy figurovala posádka na průběžném 31. místě absolutní klasifikace a 4. místě ve třídě 13. Nedělní etapa měla v harmonogramu sedm měřených zkoušek včetně nejdelší erzety, 21,68 km dlouhé RZ Radostín. Vůz Mitsubishi Mirage PROTO fungoval bez problémů a svou posádku dovezl až na cílovou rampu. Dvojice Peták – Skořepa splnila cíl daný před soutěží. V závěrečné klasifikaci evidujeme Petáka se Skořepou na 30. příčce absolutní klasifikace a 4. místě ve třídě 13. V rámci hodnocení domácího šampionátu náleží posádce 24. pozice.

img-responsive

Rally Bohemia (CZE) | foto: Archiv týmu

„Sportovně přiznám, že jsem dlouho nejel na vodě, a tak mi sobotní déšť nadělal vrásky na čele. To se podepsalo hned na úvodní zkoušce, kde jsem najel špatně zatáčku a s autem jsem se musel točit. Na další zkoušky jsme obuli suché gumy. S přibývajícími kilometry to bylo s autem lepší a lepší. Nicméně sám jsem od sebe očekával víc a se sebou spokojený být nemůžu. Mirage je dobré auto a má v sobě velký potenciál. Cílem bylo úspěšně dokončit rally, a to se podařilo. Po této stránce jsem spokojený, i když časy mohly být i lepší. Jsem rád za nabídku, kterou mi PROTOCARS.cz poskytl. Věřím, že v dalších startech to bude lepší a lepší. Je mi jasné, že „mladým puškám“ nebudu stačit, protože věk jednoduše nezastavíš. Ostatně dnes jsem se byl podívat na nádraží a zjistil jsem, že vlak už dávno odjel. Chuť do závodění i díky mirage jsem ale neztratil,“ zhodnotil první ostrý start s mitsubishi Josef Peták.

img-responsive

Rally Bohemia (CZE) | foto: Archiv týmu

„Jsem velice rád, že první ostrý start vozu Mitsubishi Mirage PROTO připravený společností PROTOCARS.cz proběhl úspěšně. K tomu dopomohl i předstartovní test s Vaškem Pechem, jehož nastavení se v okolí Mladé Boleslavi uplatnilo. Na Bohemce jsme posbírali spoustu dat a informací, které využijeme při stavbě nových vozů určených jak k pronájmu, tak i prodeji. Výsledek pro nás nebyl prioritní, přesto jsem s naší účastí velmi spokojený. Mirage jelo skvěle a jen dalším vývojem a zužitkováním informací jej ještě zrychlíme. V průběhu závodu jsme neměli jediný problém. Spokojený musím být i s prací nově poskládaného týmu mechaniků. Já jsem si navíc splnil i sen usednout vedle legendy české rally, jakou Josef Peták bezesporu je,“ ohlédl se za premiérovým startem Jiří Skořepa.

img-responsive

Rally Bohemia (CZE) | foto: Archiv týmu

A na závěr Radek Fára, majitel Auto Cars Fára a projektu PROTOCARS.cz: „Já musím být s premiérou velice spokojený. Mirage fungovalo a celý tým pracoval nad očekávání dobře. Jedná se o zcela nové auto, které má v sobě obrovský potenciál. První krok jsme splnili. Mitsubishi absolvovalo ostrou soutěž a my jsme posbírali spoustu cenných dat, která využijeme dál pro svou práci na vývoji,“ uvedl k startu Mitsubishi Mirage PROTO.

 

Vytisknout

Diskuze: PROTOCARS.cz na Rally Bohemia zvládl premiéru na jedničku

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Rally Bohemia (CZE)

KIT Racing na Bohemce s poháry i „bramborou“

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud