Katalánsko ovládli Loeb a Prokop

Marek Šteigr, 5. října 2008, 16:33 Google+

Dvě nejsledovanější kategorie a v obou vítězové s vozem Citröen. Tak vypadala i díky našemu Martinu Prokopovi cílová rampa letošní Rally Catalunya. Oba jezdci dnes ve svých kategoriích jeli na jistotu a nehnali se za dílčími úspěch a i proto se mohli oba radovat s triumfu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Loga

Loga | foto: www.rallyracc.com

Sdílejte článek

Sebastien Loeb vyhrál španělskou rally počtvrté za sebou. První triumf si na tratích u města Taragona připsal už v roce 2004. Navíc od roku 2005 se neměnilo ani jméno druhého jezdce v pořadí, když se jím pokaždé stal Dani Sordo. tým Citröen se tak právem může považovat za vládce na španělských tratích.

I Ford může být s výkonem svých posádek spokojen. Třetí místo za neporazitelnými Citröeny vybojoval Hirvonen a čtvrtý dojel Duval. Ten byl angažován jako týmová dvojka právě pro starty ve Španělsku a na následující Korsice. Duval si celý víkend jistě držel třetí příčku, dnes se však před něj dostal právě Hirvonen. Otázkou je jestli náhodou nesehrála roli i týmová strategie…

Páté místo v cíli, ale více než dvě minuty ztráty na jezdce před sebou. to je vizitka Petera Solberga a jeho Subaru. solberg bojoval po celé tři dny s Urmo Aavou. Mladý Estonec však dnes doplatil na poruchy svého Citröenu a propadl se až na pětatřicáté místo.

Šestá tak dojel Latvala startující tentokráte za Stobart. Sedmou příčku vybojoval Atkinson a osmý dojel mladý Nor Mikkelsen.

JWRC
Českému fanouškovi udělala svým výsledkem radost posádka Prokop –Tománek. Ti po včerejším odstoupení Ogiera ovládli hodnocení juniorů. To vše i přes to, že se ve včerejším večerním servisu zdrželi o tři minutky déle než jim bylo určeno a vyfasovali tak půlminutovou penalizaci. Dnes však posádka jihlavského Jipocar Racingu podala naprosto profesionální výkon a po zásluze se stala nejrychlejšími juniory mezi Rally Catalunya.

Ohlédnutí za průběhem celé soutěže pro vás už teď chystáme, stejně tak jako ohlasy některých jezdců v cíli soutěže.

Vytisknout

Diskuze: Katalánsko ovládli Loeb a Prokop

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

reklama

Doporučujeme

Loga

Loeb s Prokopem ovládli Rally Catalunya

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud