Rally America 2009

Josef Janoušek, 28. ledna 2009, 09:06 Google+

Svět a hlavně Amerika se zmítá ve finanční krizi, ale přesto se zdá, že jedna z nejméně populárních motoristických disciplín USA bude vzkvétat. Tato země, známá především okruhovými závody, má připraven svůj kalendář Národní rally série, Rally America.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally sweden

rally sweden | foto: Subaru WRT

Sdílejte článek

Rally America bude čítat devět podniků a její začátek je již o nadcházejícím víkendu, kdy startuje Snow Drift National Rally v Atlantě. Název napovídá, že se bude jednat o rize zimní soutěž.

„Větší zájem sponzorů o tuto disciplínu, přilákal i větší počet kvalitních pilotů,“ říká generální ředitel série J. B. Niday. A jak je v zemi velkých možností zvykem, rally si chtějí vyzkoušet jezdci z různých disciplín.

Na startu by se měl opět objevit obhájce prvenství,  u  nás velice známý Travis Pastrana (Subaru Impreza STI – třída open class), dále jeho týmový kolega Ken Block (Subaru Impreza STI – open class), Tanner Foust (Subaru Impera STI – open class),  Andrew Comrie – Picard (Mitsubishi Lancer EVO IX RS – open class) a vítěz Snow Drift Rally 2008 Antoine L’Estage (Hyundai Tiburon – open class). Velkým konkurentem by měl být nováček, Polský závodník Andy Mancin a další z plejády “Amerických šoumenů“ Dave Mirra nebo obhájce vítězství v PGT Pat Moro (Subaru Impreza WRX – SP)

Malá změna je patrná v rozdělení tříd, zůstává třída open class a naopak třídu PGT střídá třída SP, což znamená vysoce výkonné vozy s minimální úpravou např.(Subaru Impreza WRX STI, Mitsubishi Lancer EVO). Na start se mohou postavit také vozy s pohonem jedné nápravy, spadající do třídy 2WD. Hlavní favorité se však rekrutují  z třídy open class. Kdo se stane vítězem? To nám napoví první soutěž, Snow Drift National Rally 30 – 31. 1. 2009.

Vytisknout

Diskuze: Rally America 2009

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Loeb, Sébastien - Elena, Daniel

Raid Polski 2009: První oficiální informace + program

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Rally Šumava v galerii

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud