Proton startuje sezónu

iAdam, 24. dubna 2010, 08:05 Google+

Právě dnes startuje Asijsko-pacifický šampionát rally (APRC). Na start v Malajsii se postaví i tým proton s novou jezdeckou sestavou.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally russia

rally russia | foto: www.ircseries.com

Sdílejte článek

V Putrajavi se veřejnosti ukázal Proton R3 Malaysia Rally Team a dnes se také staví na start domácí Malajské rally a zároveň úvodního podniku Asijsko-pacifický šampionátu rally (APRC). Tým bude nasazovat v APRC dva vozy a o jeho chod se stará britský Mellors Elliot Motorsport, který také v zimní přestávce rozhodoval o jezdeckém složení.

Na místo Guy Wilkse, který letos přesedlal do Fabie, ve které se rychle zabydlel, přišel Alister McRae. Mladší bratr legendárního Colina, zkušený "harcovník", které již v Asii znají. Letos ho za volantem Proton Satria Neo S2000 uvidíme na minimálně šesti podnicích. Obsazování druhého vozu však trvalo trochu delší čas. O toto místo se ucházel třeba také Franois Duval, místo které nakonec do týmu naskočil Australan Chris Atkinson.

Již dnes se tento Australan staví v Malajsii se svým belgickým spolujezdcem Stephanem Prevotem na start letošního ročníku APRC s číslem 1. Konkurenci mu bude dělat Japonec Katsu Taguchi, který se svým Mitsubishi MRF Tyres patří ke špičce šampionátu odvrácené polokoule. Startovní číslo 3 bude mít druhý Proton v rukou McRae. Na start se také postaví bývalý jezdec Protonu, mistr světa PWRC z roku 2002 Karamjit Singh. Bude sedlat Lancer desáté evoluce.

Vytisknout

Diskuze: Proton startuje sezónu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Solberg, Petter

Petter Solberg má sen

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud