Video: Nehody favoritů na Ypres Rally 2010

iAdam, 26. června 2010, 14:00 Google+

Letošní Ypres Rally ztrácí favority. Hvězdná startovní listina obsahující bezmála tři desítky vozů specifikace S2000 a plno zvučných jmen se pomalu ztrácí v příkopech. Již nepokračují Sarrazin, Hänninen a Meeke. Kdo bude další... ?

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Meeke, Kris

Meeke, Kris | foto: www.ircseries.com

Sdílejte článek

Značné naděje jistě vkládal Peugeot na letošní Ypres Rally do svojí asfaltové zálohy - všestranného francouzského závodníka Stephana Sarrazina. Svoje naděje však nechal hned na úvodní RZ 1. Následující video prozradí více.

 

Další významná událost se stala na RZ 4. Po třech prvních RZ byl Juho Hänninen na celkově čtvrtém místě a vše se slibně vyvíjelo v povedený debut nové evoluce Fabie S2000. Čáru přes rozpočet však uddělal Finova, jak sám přiznává, hloupá chyba na osmadvacetikilometrové RZ 4.

"Byl jsem v pomalé pravé zatáčce, v rychlosti maximálně 40 km/h mi sklouzla zadní část do příkopu," vysvětluje Fin. "Nejdřív jsem myslel, že to nebude žádný problém, ale potom jsem zjistil, že tam vůz úplně zapadl. Zkoušel jsem se od tam dostat, ale s pouhými deseti, patnácti diváky to prostě nešlo."

Vůz nedoznal žádných závažných závad, finské duo se však rozhodlo již nestartovat. "Body jsou již pryč a nemá cenu pokračovat ani kvůli testování, protože je to docela odlišná soutěž. S tímto vozem pojedu na Bohemii."

V letošním velmi smolném vystoupení pokračuje i muž s číslem 1 na svém voze. Obhájce loňského titulu si ani z Belgie body neodveze. Když už se dostal Meeke do formy a začal se dotahovat na vedoucí Loixe, přišla krizovka v rychlé pravé zatáčce a konec.

S obhajobou titulu to sice nevypadá nejrůžověji, ale nezapomínejme na fakt, že se počítá pouze sedm nejlepších výsledků. Do konce roku zbývá ještě šest závodů...

Vytisknout

Diskuze: Video: Nehody favoritů na Ypres Rally 2010

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

rally hustopeče

S Martinem Bujáčkem o Hustopečích

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud