První rallye pro 208 T16

Ondřej Krajča, 25. června 2013, 20:13 Google+

Rally Ypres, která se jede od 27. do 29. června 2013, bude pro Peugeot Sport důležitou akcí. Sestava týmu Peugeot Sport bude silná: představí se zde Peugeot 208 T16 v rukou Krise Meekeho, jediný zástupce Peugeot Rally Academy v tomto závodě Craig Breen bude pokračovat ve své sezóně v ERC a závodu se zúčastní také belgičtí závodníci Peugeot Rally Trophy (208 R2).

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Peugeot

Peugeot | foto: www.peugeot-media.com.

Sdílejte článek

Program vývoje vozu Peugeot 208 T16 pokračuje a po testech na šotolině i asfaltu se tato nová zbraň týmu Peugeot Sport v rallye účastní jako předjezdec svého prvního závodu v rámci Rally Ypres. Pro posádku Kris Meeke / Chris Patterson i pro celý technický tým to znamená skvělou možnost k nasbírání dalších údajů v závodních podmínkách a k pokračování nastaveného testovacího programu.

„Se zájmem jsem sledoval, co se týmu Peugeot Sport podařilo během prvních testů vozu Peugeot 208 T16 na asfaltu,“ uvedl Kris Meeke. „V posledních dnech jsme s technickým týmem a inženýry hodně diskutovali o tom, jak se připravit na Rally Ypres. Už se na závod moc těším, protože mám na tuto rallye plno hezkých vzpomínek. Při své první účasti tady jsem v roce 2009 vyhrál. Silnice jsou tu velmi specifické, s typem asfaltu, se kterým se nikde jinde nesetkáte. Je skvělé, že jsme již schopni se zúčastnit rallye, protože po testovacích jízdách si tak můžeme vyzkoušet jiné podmínky a poměřit si, jak na tom jsme z hlediska vývojového programu. V Ypres je našim cílem zjistit si o autě další věci a otestovat znovu různá řešení. Naplánovali jsme si den jízd těsně před závodem, abychom definovali základní seřízení pro závod. Pak se budeme snažit seřizování upravovat v průběhu jízdy. Je to určitě ideální místo pro první oficiální předvedení nového závodního auta, protože v Ypres bude mnoho fanoušků a je tam vždycky úžasná atmosféra. Pro Chrise Pattersona i pro mě je velká čest tvořit posádku, která je pověřená řízením Peugeotu 208 T16 při jeho debutu v rallye.“

Craig Breen ve stopách Krise Meekeho?

Craig Breen, který na začátku června absolvoval s vozem Peugeot 208 T16 první testovací jízdy na asfaltu, pokračuje v účasti v letošní mistrovství Evropy v rallye (ERC) za volantem svého vozu Peugeot 207 S2000. Závodník z Irska je v tomto závodě jediným zástupcem Peugeot Rally Academy. V mistrovství si v této chvíli drží druhé místo, neboť v předchozích závodech skončil třikrát na druhém a jednou na čtvrtém místě. Je tedy považován za jednoho z favoritů rallye. Při svém prvním startu na tak obtížné trati je však jeho cílem závod dokončit.

Craig Breen připustil: „Rally Ypres se účastním poprvé. Minulý týden jsem absolvoval několik testovacích jízd na tratích, které se podobají tomu, co mě čeká v Ypres, a proběhlo to dobře, takže už se na závod moc těším. Můj spolujezdec Paul Nagle zde vyhrál v roce 2009 s Krisem Meekem. Doufám, že budeme moct využít jeho zkušenosti.

Před kýmkoliv se zmíním o Ypres, okamžitě přejde řeč na Krisovo vítězství při jeho prvním startu. Mým cílem je pochopitelně vyhrát, ale bude to velmi složité, protože na startu se objeví i několik místních odborníků, jako je Fredy Loix, a všichni obvyklí piloti z ERC, počínaje Bryanem Bouffierem a François Delecourem, kteří se závodu také účastní ve voze značky Peugeot. Stále čekáme na první vítězství v ERC, ale nijak nás to netlačí. Od začátku sezóny jsme rychlí a máme neméně kvalitní výsledky. Musíme dát všechno do pořádku a úspěch se dostaví, ale můj hlavní cíl se od začátku roku nezměnil. Pro mě tato moje první sezóna v ERC znamená učení a mým hlavním cílem je závod dokončit.“

Na programu i Peugeot Rally Trophy

Není pochyb o tom, že Rally Ypres je mezinárodně proslulá událost, ale je to také důležitý závod v rámci belgického mistrovství v rallye 2013, kde se potřetí v sezóně objeví piloti Peugeot Rally Trophy. Cédric de Cecco, který je v čele pořadí R2 a první mezi piloty vozů Peugeot 208 R2, se pokusí udržet si své prvenství, především v souboji s Timo van der Marelem.

Wim Doms, ředitel komunikace společnosti Peugeot Belgie-Lucembursko, prohlásil: „Peugeot zažívá v Ypres svůj comeback, a to ve velkém stylu. Program je velmi lákavý, nabízí první představení vozu Peugeot 208 T16, naděje na vítězství Craiga Breena a pokračování belgického mistrovství. Ypres je v Belgii velkým svátkem rallye, kterého se společnost Peugeot Belgie ráda zúčastní.“

Vytisknout

Diskuze: První rallye pro 208 T16

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

reklama

Doporučujeme

loeb, sebastian

Sébastien Loeb a Peugeot 208 T16 Pikes Peak ve startovních blocích

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud