Skvělý double vozů Škoda na belgické Ypres Rally

iM2, 27. června 2010, 20:11 Google+

Celkově šesté vítězství v kariéře oslavil na domácí rally Freddy Loix s faceliftovou verzí Škoda Fabia S2000, druhé místo obsadil stejně jako loni Jan Kopecký.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Škoda Fabia S2000

Škoda Fabia S2000 | foto: www.ircseries.com

Sdílejte článek

Další skvělý double slavily vozy Škoda na belgické Ypres Rally, šestém podniku seriálu IRC. Dvoudenní soutěž obsahovala celkem 19 rychlostních zkoušek, šest v pátek a 13 v sobotu, z nichž jedna byla kvůli nekázni diváků zrušena. Celkem absolvovali závodníci 280 ostrých kilometrů, Loix vyhrál celkem devět erzet, Kopecký triumfoval v šesti. Škoda si nadále upevnila vedení v hodnocení značek, Kopecký posílil své ambice na druhém místě hodnocení jezdců. Vedoucí muž seriálu IRC Juho Hänninen odstoupil z belgické soutěže po čtvrté erzetě, kdy se po vyjetí z trati nepodařilo dostat jeho téměř neporušený vůz ani za pomoci diváků z hlubokého příkopu.

Michal Hrabánek hodnotí belgickou rally: „Těžká a dlouhá soutěž skončila pro značku Škoda skvělým úspěchem, chtěl bych pogratulovat belgickému zastoupení vozů Škoda za výtečnou spolupráci. Věřím, že jsme značce Škoda udělali modernizovanou verzí Fabie další hodnotnou reklamu. Upevnili jsme si první místo v hodnocení značek šampionátu, což je pro nás motivací pro další soutěže. Tím příštím bude Rally na Azorských ostrovech v polovině července. Příští víkend se rovněž představíme domácím fanouškům na tratích Rally Bohemia.“

Rally Bohemia bude premiérovým představením faceliftované Škody Fabia Super 2000 na českém území. V týmu Škoda Motorsport se představí momentální lídr šampionátu IRC a loňský vítěz „Bohemky“ Juho Hänninen s Mikko Markkulou. Jan Kopecký s Petrem Starým budou v té době startovat na Rally San Marino, čtvrtém podniku italského šampionátu, kde slavili na předchozí soutěži v Salentu premiérové vítězství nad kompletní italskou špičkou. S další modernizovanou Fabií Super 2000 se v okolí Mladé Boleslavi představí Pavel Valoušek se Zdeňkem Hrůzou ze Škoda Delimax týmu, kteří budou na pátém podniku Mezinárodního mistrovství České republiky bojovat s tovární podporou o udržení své vedoucí pozice v českém šampionátu.

Freddy Loix: „Jsem hrozně šťastný. Je to skvělý návrat do IRC, děkuji Škodě Belgie, sponzorům
a speciální dík patří Škodě Motorsport za perfektní přípravu vozu.“


Jan Kopecký: „Ypres je specifická soutěž s hodně rychlými pasážemi. Pro nás je to skvělý výsledek, Freddyho jsme těžko mohli s jeho znalostmi tratě honit, patří mu naše gratulace. Škoda má další double, super. Celý náš tým odvedl opět špičkovou práci“.

Juho Hänninen: „Byl to smolný závod a z mé strany hloupá chyba. Auto bylo připravené perfektně, bylo lepší než já. Vynasnažím se vynahradit vše na dalším závodě IRC. Nyní mě čeká Rally Bohemia, což bude profilem určitě zajímavější soutěž a výborná příprava na další závody IRC, zejména srpnovou Barum Rally ve Zlíně".

Vytisknout

Diskuze: Skvělý double vozů Škoda na belgické Ypres Rally

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Kopecký, Jan

Kopecký: Loixe nestáhneme

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

  2. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud