Když se budete o svůj automobil dobře starat, vyplatí se vám to

RallyZone.cz, 14. října 2015, 03:20 Google+

PR SDĚLENÍ - Váš vůz je vaší vizitkou. Naprostá většina lidí proto věnuje svému automobilu dostatečnou péči. Nejenom, že se pečlivě stará o jeho technický stav, ale také věnuje pozornost ochraně automobilu před případným poškozením. To se samozřejmě vyplácí. Prevence je vždy lepší, než řešení následků a u automobilů to platí dvojnásob. Jde totiž o vaši bezpečnost, a pokud s vámi v automobilu sedí i spolujezdci, potom i o jejich bezpečí.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Yeti

Yeti | foto: www.autoroad.cz / Braňo Porubčan

Sdílejte článek

Chraňte okna svého vozu

Pokud nechcete, aby váš automobil zbytečně trpěl vlivem vnějšího prostředí, můžete mu pořídit různé doplňky. I když se jedná o další investice navíc, rozhodně nejde o mrhání penězi. I menšími vylepšeními můžete výrazně prodloužit životnost vozu a o to jde především. Když se sečte pozitivní vliv technických vylepšení na celkovou kondici vašeho vozu, může vám to přinést prodloužení provozu vozidla i o několik let. Proto si pořiďte deflektory oken. Lidově se jim říká ofuky oken. Co tento pojem znamená? Jedná se o snadno namontovatelný doplněk v podobě lišt umístěných na horní části bočních oken automobilu. Dají se velice jednoduchým způsobem umístit na okna. K montáži stačí krátké instruktážní video a zvládnete ji i sami. Jaký přínos mají ofuky pro váš vůz? Jednoznačně pozitivní. Výborně chrání okno před průvanem. Zároveň ale poskytují účinnou ochranu i při otevření okna. K dispozici jsou ofuky pro naprostou většinu vozů, které se prodávají na českém trhu.

Nepodceňujte stav brzd

Perfektní technický stav vozidla je naprostým základem. Teprve v okamžiku, kdy má vůz pravidelnou technickou prohlídku a je také dostatečně servisován, může absolvovat i závody. Při pravidelných kontrolách vozidla nikdy neopomíjejte jeho brzdový systém. Jakmile máte pochybnosti o jeho funkčnosti, je potřeba ho prohlédnout a případně vyměnit některé díly. Do brzdového systému zahrnujeme široké příslušenství náhradních dílů. Patří sem samozřejmě i kvalitní brzdové válce. Vybírat můžete z hlavního, dále pravého i levého brzdového válce. Podle druhu potom z pružinového, jednoduchého, brzdového válce-kotoučových brzd, kombinovaného a dalších. Nabídka je široká, zpracování odpovídá nejvyšší kvalitě.

Nebojte se půjčit si na provoz vozu

Provoz vozu, zejména v případě, že s ním chcete závodit, není zrovna levnou investicí. Může se vám proto snadno stát, že potřebujete třeba pořídit nové náhradní díly nebo nějaká vylepšení pro tuning svého plechového miláčka a z běžného rozpočtu vám na ně nezbývá. Kde sehnat potřebné finance? Hodila by se vám dobrá půjčka, ovšem samozřejmě za příznivých podmínek. V tomto případě budete mít peníze na svém účtu už do 24 hodin. Půjčit si můžete 600-5000 Euro a splácet od 16 Euro měsíčně. Začnete tím, že vyplníte krátkou online žádost a dál se řídíte pokyny, které dostanete. Stejně dobře můžete ale půjčku vyřídit také telefonicky. Nebojte se o půjčku zažádat. Výdaje na půjčku jsou rozumné a vy si můžete dopřát i věci, na které byste jinak nedosáhli, třeba dokonalou výbavu pro váš automobil.

Vyjeďte si autem do Chorvatska

Pokud máte svůj vůz v dokonalém stavu, nebojte se s ním zamířit i do zahraničí. Příjemná dovolená v Chorvatsku vám přinese vytoužený odpočinek. Protože budete cestovat autem, můžete využít situace a nezůstávat na jednom místě. Udělejte si výlety, procestujte alespoň část země. Chorvatsko nabízí nejenom ostrovy v Jaderském moři, ale také pevninu. Srdce každého dobrodruha zajásá, když bude moci na vlastní kůži procestovat chorvatské národní parky. Najdete zde překrásné přírodní scenérie, kde se natáčel Vinnetou. Díky automobilu budete mít na cestách dostatek komfortu a nejste nijak omezováni.

Vytisknout

Diskuze: Když se budete o svůj automobil dobře starat, vyplatí se vám to

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Neuville, Thierry

Neuville bude ve Walesu muset uvolnit místo Paddonovi!

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud