Volkswagen s WRC možná už v roce 2013

iAdam, 31. srpna 2010, 18:48 Google+

Vedení sportovního oddělení Volkswagenu oznámilo, že by jejich vozy mohli brázdit světové rally už v roce 2013. Pokud dostanou tyto plány příští měsíc zelenou.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Sainz, Carlos - Périn, Michel

Sainz, Carlos - Périn, Michel | foto: Volkswagen Motorsport

Sdílejte článek

Kris Nissen, který vede závodní oddělení automobilky VW, mluvil během Deutschland rally o zájmu společnosti na vývoji speciálu WRC podle nových předpisů. V současné době však automobilka vstupuje před jinou výzvu: uspět na Dakaru i s novým speciálem Race Touareg 3. I tak se ale na Deutschland rally neukazálo VW jen v roli pouhého diváka. Bývalý dvojnásobný světový šampion Carlos Sainz otevíral jako předjezdec tratě s vozem VW Scirocco Zero Car na biopalivo.

Plány Volkswagenu na vstup do světového rallyového šampionátu nejsou novinkou. Nyní se však o nich mluví stále častěji. Byl pro automobilku motivující vstup NIMI do šampionátu? "O toto téma se zajímáme již déle než rok," vysvětluje Nissen.  "Myslíme, že je to pro nás velmi zajímavé a nikdy jsme se tímto zájmem netajili. Jsme velice šťastní, že se MINI přidalo a že tu nyní budou tři výrobci."

"Jsme velice spokojení se spoluprácí s Jeanem Todtem a s FIA. Během dvo tří let bude rally zajímavější jak pro diváky, tak i pro přímo zúčastněné. To jsou věci, které rádi slyšíme," pokračujue Kris Nissen.

Takový zájem by mohl vést značku VW k vývoji nového vozu WRC. Za základ vozu by mohl posloužit model Polo, Golf nebo Scirocco.

To by však nešlo hned, jak podotýká Nissen: "Pokud se celý projekt rozjede, budeme potřebovat tak dva roky na vývoj. Pokud se tedy příští měsíc rozhodneme, mohli bychom se zúčastnit už roku 2013 nebo 2014."

"Jsme velice potěšením tím, kam míří současná rallyová scéna, ale také myslíme na historii motorsportu. Měli jsme vždy vozy na okruzích, obzvláště ve formuli 1, vozy pro závody v Le Mans a rally. A já skutečně myslím, že světový šampionát v rally je jednou z nejzajímavějších součástí motoristické scény vůbec."

Vytisknout

Diskuze: Volkswagen s WRC možná už v roce 2013

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

rally vyškov

Admiral rally: Před uzávěrkou…

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud