Solberg: Už chci bezpodminečně vyhrát

iM2, 19. října 2010, 14:53 Google+

Petter Solberg ve Španělsku míří vysoko. Neočekává nic jiného než vítězství. Na to, aby porazil tovární týmy už dokonce vynakládá i svoje vlastní úspory.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Solberg, Petter

Solberg, Petter | foto: www.pettersolberg.com

Sdílejte článek

Petter Soblerg je houževnatým bojovníkem. To by chtěl dokázat i ve Španělsku. Nor si nedává jiný cíl než na šotolivovo-asfaltové rally získat první stupínek na stupních vítězů. Je si však vědom toho, že tovární týmy zde budou velmi silné. Soutěž si jezdec platí z poloviny ze svého.

„Chci tuto rally opravdu bezpodmínečně vyhrát. Pokud bude první den sucho, tak jsem přesvědčený, že toho můžeme dosáhnout. Udělám vše, co budu moci a ještě trošku více, abych vyhrál. Pro malý privátní tým není jednoduché jet proti velkým výrobcům. Proto jsem tentokrát dal něco ze svých úspor, abychom měli opravdovou šanci,“ říká Petter. Úspěchem ve Španělsku by Petter mohl oslovit i nějakého potencionálního sponzora.

Čekání bývalého mistra světa na další vítězství ze soutěže MS trvá už pět let. Ve Španělsku k tomu bude dobrá šance. Solberg je vedle Sébastiena Loeba jediným současným jezdcem, který dokázal vyhrát soutěž MS na asfaltu. Bylo to v roce 2003 na Korzice. O víkendu se však nepojede jen na asfaltu. V pátek jsou plánovány i testy na šotolině. Solberg však vidí ještě jeden faktor, který by mu mohl hrát do karet.

„Kdyby vše šlo dobře, tak bych na konci šotolinového dne mohl být v dobré pozici. Ve Francii měl Sébastien Loeb jako první na trati jednoznačně nejlepší pozici. Měl čistou cestu, protože zbytek pole už musel zápasit s vytahanou šotolinou v zatáčkách. V Katalánsku by katování také nebylo špatné, ale kdyby to bylo mokré, tak by bylo jednoznačně nejlepší jet jako první,“ míní Petter.

Vytisknout

Diskuze: Solberg: Už chci bezpodminečně vyhrát

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Kubica, Robert

Klobouk dolů před Kubicou!

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Rally Šumava v galerii

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud