Premiéra Red Bull Škoda teamu na Mexické rally

Josef Janoušek, 23. února 2011, 16:58 Google+

Posádka Hänninen - Markkula se poprvé představí v barvách Red Bull Škoda teamu na Mexické rally. Premiéru si zde odbude i tým okolo IRC šampiona.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally jänner

rally jänner | foto: www.rallyzone.cz | Vodsloň, Tomáš

Sdílejte článek

Mezinárodní rallyová scéna s napětím vyhlíží první březnový víkend ve kterém zažije svoji premiéru nově vytvořená formace Red Bull Škoda. V celé sérii S-WRC patří Mexická rally (3. - 6. března) k nejzajímavějším a nejnáročnějším vůbec. Juho Hänninen se postaví silné mezinárodní konkurenci společně se spolujezdcem Mikko Markkulou s vozem Škoda Fabia S2000. Týmoví kolegové Hermann Gassner jr. s Katharinou Wüstenhagen se objeví až na další soutěži v Jordánsku (13. - 16. dubna).

Šotolinová soutěž v okolí města Leon, náročná díky charakteristickým vysokým teplotám a rychlostním zkouškám ve vysoké nadmořské výšce, bude skutečným testem odolnosti vozů i pilotů. Největší porce erzet čeká na jezdce v Sierra de Lobos a Sierra de Guanajuato s typickým mixem nádherné scenérie horských vrcholů a rychlých pasáží v otevřených údolích. Celkově čeká nabité startovní pole 22 erzet s 365 ostrými kilometry a více než tisíci kilometry přejezdů.

Juho Hänninen podtrhuje význam startu v serii S-WRC: "Náš start v šampionátu S-WRC je obrovskou výzvou pro celý tým. Máme ambiciozní cíle a chceme jezdit na špici startovního pole. Start do sezony je z tohoto důvodu mimořádně důležitý. Konkurence bude silná, ale my jsme maximálně připraveni. Teď se ukáže, kde se ve srovnání s ostatními týmy nacházíme."

Raimund Baumschlager, šéf týmu, doplňuje: "Mexická rally nebude žádná projížďka, ale jsme připraveni. Máme špičkové zázemí a techniku díky podpoře továrního týmu Škoda Motorsport, zároveň v podobě Juho Hänninena jednoho z momentálně nejlepších pilotů na nezpevněném povrchu. Jsem přesvědčen, že do výsledkové listiny významně promluvíme."

Hermann Gassner jr.: "Do Jordánské rally využijeme čas na testování – přeci jen je pro mě letos auto nové. Start v S-WRC je velký krok vpřed, poprvé se staneme součástí hodnocení mezinárodní serie. Cílem je sbírat co nejvíce zkušeností a pomalu se přibližovat špičce jezdeckého pole."

V Jordánsku se objeví z týmu pouze Hermann Gassner. Oba piloti poté absolvují společně plánované podniky na Sardínii, v Řecku, Finsku, Německu, Francii a  Španělsku.

Vytisknout

Diskuze: Premiéra Red Bull Škoda teamu na Mexické rally

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Tlusťák, Antonín - Škaloud, Jan

Valaška nabídne 155 kilometrů rychlostních zkoušek

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud