Nový soutěžní vůz Fabia R2

iAdam, 9. března 2011, 11:54 Google+

S vozem Fabia R2 uvádí Škoda Auto na trh nový soutěžní vůz, který nalezne své uplatnění v ategorii R2. Fabia R2 je určena širokému spektru amatérských závodních jezdců, kteří hledají moderní, cenově dostupný a spolehlivý vůz. Ten, byl vyvíjen a důkladně testován pro použití v rallye téměř dva roky. Fabia R2 vychází se sériového modelu tohoto oblíbeného malého vozu, podstatně se ovšem liší motorem, podvozkem, kinematikou náprav a převodovkou. Podvozek byl oproti sériovému modelu podstatně přepracován, stejně tak byla sportovně upravena kinematika náprav. Fabia R2 navíc disponuje sekvenční převodovkou. Pod kapotou pracuje výkonný motor 1.6 16V o výkonu 132 kW. Maximální točivý moment činí 194 Nm při 5500ot./min. Cena nového vozu Fabia R2 činí 62.000 Euro.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Škoda Fabia

Škoda Fabia | foto: Škoda Auto

Sdílejte článek

Vývoj vozu Fabia R2 vznikal v těsné spolupráci se společností Škoda. Za jeho vývojem stojí specializovaná společnosti na poli motoristického sportu -  Impromat Car. Impromat Car bude rovněž zajišťovat budoucí odbyt vozidel. Nejdůležitějším úkolem bylo optimalizovat dynamiku jízdy. Za tímto účelem byl podvozek upraven tak aby odpovídal požadavkům, na něj v rallyovém sportu kladeným. S úspěchem: v únoru letošního roku proběhla homologace dle předpisů FIA a vůz byl úspěšně homologován. Vůz se rovněž objevil v roli předjezdce na loňské Rally Bohemia a Barum Czech Rally.



Jan Hurt, vedoucí prodeje značky Škoda pro region střední a východní Evropy, vysvětluje: „Je skvělé, že s okamžitou platností můžeme nabídnout soutěžní vůz širšímu spektru našich zákazníků, kteří hledají spolehlivý a cenově dostupný závodní vůz. S ohledem na naši úspěšnou tradici a rozvoj motoristického sportu nejen v ČR je nová Fabia R2 pouze logickým vyústěním našich aktivit. Jsem si jist, že model bude stejně úspěšný, jako je už dnes úspěšná Fabia Super 2000. Věříme, že nám pomůže posílit naše pozice jak na sportovním, tak na obchodním poli,“ uzavírá Hurt.




Fabia R2 je dalším důležitým prvkem v mozaice aktivit české automobilky na poli motoristického sportu. Škoda dnes patří k nejúspěšnějším značkám v automobilových soutěžích, v roce 2010 zvítězila v prestižním seriálu Intercontinental Rallye Challenge (IRC) a získala i řadu domácích titulů v jednotlivých národních šampionátech.



Technická data Fabia R2:

Motor: atmosférický 1.6 16V/132 kW

Zdvihový objem: 1598 cm3

Maximální výkon v kW při ot/min: 132/7500

Maximální točivý moment v Nm při ot/min: 194/5500

Elektronika motoru: Magneti-Marelli

Pohon: přední náprava

Vytisknout

Diskuze: Nový soutěžní vůz Fabia R2

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Rally Cyprus (CY)

MOTORMIX: Kostka chce do DTM, autoskiering i trucktrial

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud