Francie nebo Německo?

iM2, 9. července 2011, 12:19 Google+

Plány na nové soutěže ve WRC běží na plné obrátky. Do kalendáře se musí dostat nové a důležité trhy. Hrozí tak, že na evropské klasiky nezbude již místo.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Aigner, Andreas

Aigner, Andreas | foto: Archiv RallyZone.cz

Sdílejte článek

Směr pro WRC je jasný. Do kalendáře by se brzy měly dostat klíčové trhy jako je Indie, Čína nebo Severní Amerika. Aktuálně zainteresovaní výrobci a i nově příchozí VW tlačí na promotéra, společnost NOS, a FIA. Nicméně počet soutěží by neměl v žádném případě vzrůst až na úroveň F1 (19 závodů letos, když závod v Bahrainu musel být kvůli politické situaci v zemi zrušen). Některé země tedy budou muset přijít o svou soutěž v MS. Především by se měl omezit počet soutěží v Evropě, jak nedávno naznačil prezident FIA, Jean Todt. To by mohlo mít dopad také na Rally Deutschland.

Skončí soutěž v Německu...

"Jsou zde rozdílné úhly pohledu. Z jednoho reprezentuje Rally Deutschland klíčový evropský trh pro výrobce angažované v MS. K tomu je také dobře organizovaná. Na druhou stranu se ale člověk může ptát, proč bychom měli mít v MS dvě soutěže, které si jsou tak blízko (soutěže v Německu a Francii). Tyto dvě soutěže od sebe leží pouhých 150 km. Už to tak vypadá, že v krátké době bude muset Německo nebo Francie o svoji soutěž přijít. To samé by mohlo platit i o Portugalsku a Španělsku a o dalších regionech," říká manažerka MS, Michele Moutonová.

...a nebo ve Francii? Nebo se obě soutěž sloučí?

U FIA však dobře vědí, že by se MS mělo zachovat na tradičních tratích a snaží se tak zvýšit kontakty s pořadateli. "Řešením pro Evropu by mohly být soutěže, které by zasahovaly do dvou států. Jsou zde již i nějaké návrhy. Pokud by se MS mělo prezentovat na nových trzích jako je Čína, Indie, Jižní Amerika, Rusko nebo Afrika, tak pro Evropu nevidím jiné řešení," zakončila Moutonová.

Vytisknout

Diskuze: Francie nebo Německo?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Meeke, Kris - Nagle, Paul

Peugeot UK chce zůstat v IRC i nadále

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud