Richards: To byl teprve začátek

iM2, 15. listopadu 2011, 20:32 Google+

Kris Meeke na finálovém závodu sezony jen těsně nedojel na pódiu. I tak v táboře Mini panuje spokojenost. Očekávání byla během prvního roku pro Mini John Cooper Works o hodně překonána.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Sordo, Dani	 - Del Barrio, Carlos

Sordo, Dani - Del Barrio, Carlos | foto: © BMW AG

Sdílejte článek

S podiem to nakonec nevyšlo, i když Kris Meeke během posledního dne dokázal stáhnout přes 40s z náskoku Henninga Solberga. Jen chyba na poslední Power Stage mu zabránila v zisku bedny. 

"Celkově jsme měli docela slušný víkend. V průběhu rally se vyskytly nějaké nepříjemnosti, které nás stály asi 3 minuty," mluví Kris Meeke mimo jiné o problémech s motorem. "Samozřejmě jsem to trochu pokazil s Power Stage. Šlo tam o všechno a my udělali chybu a draze jsme za to zaplatili. To je život. Snad budeme v budoucnu moci pomýšlet výše jak na třetí místo. Po této sezoně jsme dosáhli dobrého výsledku. Moci bojovat s novým týmem a novým autem o pódia, to je fantastické. Ode dneška za rok bychom chtěli být v situaci, kdy budeme moci bojovat o vítězství."

Týmový šéf Mini, David Richards, k tomu říká: "Stejně jako mnoho dalších soutěží v tomto roce měla i tato svoje vrcholy a pády. Kris by mohl být ještě výše nebýt jeho polohodin na poslední zkoušce, ale když vezmete, co všechno mohlo být. Prostě to nebyla tato situace, ve které bychom měli potřebnou špetku štěstí. Když si ale vezmu tuto rally a našich TOP5 umístění v pouze šesti soutěžích a zamyslím se nad tím, čeho jsme dosáhli v pouze šesti měsících, tak mohu jen říci: Mini WRC Team složil svoji zkoušku z dospělosti. A to byl jen začátek."

V příštím roce se Mini zúčastní všech soutěží (psali jsme zde). V březnu by měla přijít první evoluce WRCčka, která by měla přinést určitý krok kupředu. "Se sportovními úspěchy týmy jsme hodně spokojení, hodně překračují naše očekávání. Výkon týmu a jezdců také sedí, krom toho tu máme výborného týmového ducha. To vše se pozitivně odráží na Mini John Cooper Works. To je přesně to, o co tu jde," říká sportovní šéf Mini, Dirk Hollweg.

Vytisknout

Diskuze: Richards: To byl teprve začátek

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

reklama

Doporučujeme

Černý, Jan

Černý Kohout Britskou Rally nedokončil

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud