Mini vůz nevyvíjí! Nemá od BMW peníze

iM2, 7. října 2011, 08:13 Google+

Podle určitých zvěstí by neměl vývoj u Mini pokračovat jak bylo v plánu. Šéf Prodrivu, David Richards, to sice odmítá, ale od Německa nedošlo na voze k žádnému vylepšení.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Sordo, Dani	 - Del Barrio, Carlos

Sordo, Dani - Del Barrio, Carlos | foto: © BMW AG

Sdílejte článek

Mini dokázalo v Německu a Francii, že je na asfaltu velmi konkurenceschopné. V Alsasku bojoval Sordo dokonce o vítězství. Je ale otázkou, jak jde ještě John Cooper Works vylepšit, aby představoval pro Ford a Citroën výzvu i z dlouhodobého hlediska a v budoucnu se mohl poprat o titul. Prodrive by ještě musel určité detaily vylepšit, aby se dostali na úroveň zkušených továrních týmů.

Určitý zdroj ale Autosportu prozradil, že u Prodrivu vše neběží tak, jak by mělo: "V této chvíli panuje opravdu zklamání. Prodrive vyvinul neobyčejně konkurenceschopné auto. Auto, které dokáže na asfaltu bojovat s Citroënem. Kdy se to naposledy stalo? Jenže problém je, že auto se od své prezentace vůbec nezměnilo."

"Navíc do konce roku se nebude skoro vůbec testovat. Výsledky jsou vzhledem k rozpočtu nepoměrné. Ale moc dlouho to nemůže vydržet." Nedostatek peněz je daným zdrojem zdůvodňován tím, že se BMW plně koncentruje na svůj návrat do DTM. V Mnichově tak WRC není hlavní prioritou.

Prodrivu se také navíc zatím nepodařilo sehnat nějakého velkého sponzora. Richardse to však vůbec nevzrušuje: "Zdá se Vám, že máte málo peněz? To je ale v motorsportu běžné. Musíte své zdroje umět dobře využít. Když máme na autě nové díly, které jsou zapotřebí otestovat, tak je pojedeme otestovat. Ale když se na autě nic nezmění, a jako že se na něm mezi Německem a Francii nic nezměnilo, tak by bylo komické neustále testovat."

"Lidé se často pletou, když si myslí, že se neustálým testováním něco vylepší. Ve většině případu pouze utratíte peníze. Ty naopak musíte soustředit na potřebné věci," zakončil šéf Prodrivu.

Vytisknout

Diskuze: Mini vůz nevyvíjí! Nemá od BMW peníze

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

reklama

Doporučujeme

Ogier, Sebastien - Ingrassia, Julien

Quesnel: Jsem hrdý na Ogiera

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud