Solberg k Fordu?

iM2, 9. prosince 2011, 14:58 Google+

Petter Solberg se o víkendu na Motorshow v Boloni posadí asi naposledy za volant Citroënu DS3 WRC. Již několikrát dal najevo, že jako privátní jezdec dále pokračovat nebude.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Solberg, Petter

Solberg, Petter | foto: www.ircseries.com

Sdílejte článek

Ex mistr světa Petter Solberg, který právě uplynulou sezonu absolvoval za volantem Citroënu DS3 WRC svého privátního týmu, se o víkendu na Motorshow v italské Boloni posadí asi naposledy za volant tohoto speciálu. V příští sezoně totiž chce jet jen v továrním týmu.

Tovární tým Citroënu již volno nemá, když od první rally, lednové Rally Monte Carlo, se vedle stálice Citroënu, Seba Loeba, posadí do druhého vozu Mikko Hirvonen. Místo, které po odchodu Fina vzniklo v týmu modrého oválu, který je řízen Malcolmem Wilsonem, je zatím stále volné. Solberg by ho samozřejmě bral.

"Pro příští rok mám jedinou šanci a ta leží u Malcolma. Už nechci být privátním jezdcem," řekl Nor pro Motorsport News. Původně se také často ozývaly hlasy, že by Petter mohl jít k VW a v roce 2012 závodit s Fabií S2000, ale po oznámení příchodu Seba Ogiera se tato možnost již jeví jako nepravděpodobná.

V rámci Motorshow v Boloni se každoročně vzpomíná na Attilia Bettegu, který v roce 1985 tragicky zahynul na Korzice. Vedle Pettera se zde představí také tovární jezdec Mini - Kris Meeke a potenciální týmový kolega Solberga od Fordu - Jari-Matti Latvala. Na startu však uvidíme také hvězdu MotoGP, Andreu Doviziosa, s Fordem Fiesta RS WRC. 

Vytisknout

Diskuze: Solberg k Fordu?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

rally mikuláš

Slušovická Mikuláš Rally aj s účasťou KL Racing Teamu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud