Přesedne Petter Solberg do Fordu?

iM2, 7. srpna 2009, 08:26 Google+

Petter Solberg pracuje na smlouvě, která by mu zajistila Ford Focus RS WRC specifikace 2008 pro Rally VB. To by mohlo dát Norovi větší šance na vítězství v MS poprvé po čtyřech letech.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Wilson, Matthew

Wilson, Matthew | foto: Stobart Motorsport

Sdílejte článek

Solberg vyhrál ve Velké Británii čtyřikrát po sobě v letech 2002 až 2005. Nor doufá, že se mu podaří se šéfem Fordu, Malcolmem Wilsonem, vyjednat smlouvu, která by mu nabízela trošku konkurenceschopnější vůz, s nímž by mohl Solberg ukončit nejdéle trvající pauzu mezi dvěma vítězství za celou jeho profesionální kariéru. Solberg nevyhrál od Rally ve Walesu v roce 2005.


„Jednám o spoustě věcí po Wales, a jednou z nich je Focus. Kdybych ho měl, pak bych jel na vítězství, pochopitelně. Zatím musím jezdit s tím, co je v současnosti možné. Tamní soutěž znám velmi dobře a myslím, že to zvyšuje moje šance,“ říká Petter. Solberg věří, že by byl schopen bojovat pro Sebastienovi Loebovi nebo třeba Mikkovi Hirvonenovi: „Minulý týden ve Finsku jsem byl pouhých šest sekund za vedoucím Mikkem. Poté bohužel přišly problémy. Vím, že s ním mohu ve Velké Británii bojovat o vítězství a chci to také dokázat.“


Solberg by mohl sehrát docela důležitou roli v pořadí týmu, kdyby byl nominován na body pro Ford Stobart VK M-Sport Team. V minulých měsících se ale Nor spíše poohlížel po startu s Citroënem C4 WRC. Mladší Solberg připustil, že by stále moc rád startoval s C4kou stejné specifikace, jakou má Loeb: „Podívejte, jak Citroën, tak Ford, jsou vítězná auta. Je mi jedno s jakým pojedu, jen chci vyhrát!“

Ford Focus RS WRC specifikace 2008


Kdyby Petter Solberg startoval za tým Stobart, mohl by poprvé v historii vytvořit tým s bratrem Henningem. Bylo by to poprvé od doby, kdy v MS reprezentovali Subaru bratři McRaeové (Colin a Alister) – 1998, rally VB, kdyby by se na start postavili v jednom týmu dva bratři. Petter Solberg řídil tovární Ford pouze jednou, v Rally Velké Británie v roce 1999.

Vytisknout

Diskuze: Přesedne Petter Solberg do Fordu?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

WRC

Evgeny Novikov mění spolujezdce

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud