Böttcher Rally Vyškov: Prewiew

Tomáš Urban, 18. dubna 2008, 11:12 Google+

Již tuto sobotu se zahájí na Moravě sezóna sprintového mistrovství Böttcher Rally Vyškov. Zde najdete i časový harmonogram, mapy a seznam přihlášených.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Böttcher Rally Vyškov (CZE)

Böttcher Rally Vyškov (CZE) | foto: ftr-media

Sdílejte článek

Týden po Rally Šumava se na Moravě rozjede seriál sprintů. V loňském roce se ve Vyškově jelo v rámci vícedenních soutěží, v tzv. prostředním mistrovství. Pro letošní rok bylo tístupňové mistrovství zrušeno, takže Vyškovští pořadatelé jsou opět zpět jako sprint.

Pořadatelé vsadili na klasické zdejší zkoušky. RZ1 Vážanskáse jede opačně než loni, RZ 2 se jela poprvé vloni a jede se stejně, RZ 3 je klasická Podivická. Tip kam vyrazit na RZ už byl zveřejněn na našem serveru zde.

Pořadatelé zatím odjetých soutěží v České Republice mohou při pohledu do startovní listiny jen závidět. Startovní listina obsahuje 130 posádek. Je pravdou že se zde bude bodovat do sprintového mistrovství, do K4 Poháru, Poháru mládeže a také volný podnik historických automobilů.

Konkurence je letos obrovská. Na startu budou 2 vozy WRC v rukou Trněného (Škoda Fabia WRC) a Drotára (Škoda Octavia WRC z dílen Věroslava Cvrčka). Atraktivní bude také vůz Toyota Celica GT-Four v rukou Ludvíka Otto.

Atrakcí je rovněž tradiční Škoda Fabia Kit Car z Impromatu, když ji bude vodit velezkušený Jan Kopecký, který vloni WRC dost potrápil na Valašce. Sezónu zde také zahájí Josef Semerád s EVO IX.V barvách Seznamu.cz pojede Karel Trojan a Sláva Ducháček s EVO IX a hvězda Valašské rally Orsák. Chybět nebudou ani Vlček a Hozák. Objevit by se měl i Tomáš Arazim, ale po havárii Viktora Szabo na Šumavě budou muset vzít auto z rezervy. Samotný Szabó je také přihlášen, ale jestli se po havárii objeví těžko říci. Rozjetí jsou také Červenka, Pantálek a dobře jedoucí Jan Jelínek. Napravit reputaci po ráně do vrat na Valašce také bude chtít Firla. Tři diamaty také pojede téměž domácí Chvojka a také Sýkora. Tajemstvím je zahalena posádka po jménem pilota "Pulec". Můj takový tajný tip je, že to bude Leoš Flídr. Chybět nebudou ani dva speciály S2000 - Petáka a Odložilíka.

Třída A bude skýtat také velké souboje, pojede zde již zmiňovaný Jan Kopecký s Fabií Kit Car, s druhou Fabií Kit Car pojede Lubomír Minařík. S Cliem po Petákovi vyrazí na rať Jan Dohnal, do nového Peugeotu 206 S1600 z týmu Jiřího Vlčka usedne Milan Kneifel. Tradičně zde nemůže chybět Fiesta S1600 Petra Zedníka. Rovněž se představí na Valašsce pěkně jedoucí Antonín Novák se Saxem od Tlusťáka. Bude zde i modrožluté Punto Skoupila a třetí Fabia Kit Car s níž pojede Pavel Schwarzer.

Velká konkurence se i ve třídě N3. Nebudou chybět rychlá Clia v rukou Šilhy, Roubíčka i Stejskala. Na start se bohužel nepostaví Máder s Almerou, jelikož se při testu rozbil motor a chybu se dosud nepodařilo najít.

V poháru pojede Macek s Toyotou Corolla WRC, chybět nebude Urban s pěknou Fabií RS, z historických aut pojede vyzkoušet své BMW 2002 TI Jirátko.

Svou sezónu zde začíná také pohár mládeže, kde se představí s Fabiemi Černý a Bujáček, s VW Polo Martin Semerád a Jakub Urban.

Böttcher rally Vyškov startuje v sobotu 19.4. na Vyškovském náměstí ve 08:30.
Časový harmonogram najdete zde.
Seznam přihlášených najdete zde.
Mapy rychlostní zkoušek najdete zde.

Vytisknout

Diskuze: Böttcher Rally Vyškov: Prewiew

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

reklama

Doporučujeme

Jirátko, Aleš - Opletal, Roman

Aleš Jirátko a BMW 2002 TI ve Vyškově

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud