Jakub Urban - POLO obstálo na výbornou

Tomáš Urban, 25. dubna 2008, 14:29 Google+

Druhá posádka Královehradeckého rally klubu startující s podporou rallyzone.cz Jakub Urban - Standa Saifrt účastnící se Poháru Mládeže uspěla ve Vyškově.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Urban, Jakub - Švec, Jiří

Urban, Jakub - Švec, Jiří | foto: Tomáš Urban, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Druhou posádkou Královehradeckého rally klubu je Jakub Urban Standa Saifrt. Pro Jakuba je druhá sezóna v Poháru mládeže. Böttcher Rally Vyškov zahajovala letošní sezónu poháru mládeže, a pro jezdce to bylo první ostré nasazení nového WV Polo. Přihlášeni v poháru mládeže byli čtyři jezdci, dvě Fabie Bujáčka a Černého a Polo Semeráda.

 V této soutěži jsou vždy první průjezdy zkoušek neměřené. Jaká byla rally Vyškov a nový spolujezdec odpovídá Jakub Urban: „Začínal jsem opatrně, teprve si na Polo zvykám, takže jsem rád, že jsme se pěkně svezli a dojeli do cíle. Jinak se Standou jsme neměli sebemenší problém, vždyť to je taky profík,“.

Pohledem do výsledkové listiny lze říci, že nejlépe se vydařila druhá zkouška a co na to jezdec? „Moc mi naopak nesedla, dost zapršelo a my měli jen obutí na vlhkou silnici a navíc se mi po pár set metrech začalo potit okno a jel jsem skoro naslepo. Jeli jsme opatrně, takže si myslím, že se spíš nezadařilo Martinovi s Honzou (rozdíl v cíli byl ve vteřinách). Na jiných zkouškách, snad kromě té předposlední jsme jeli mnohem rychleji, ale kluci byli ještě rychlejší. Možná jedou kluci takovou kládu, že jim prostě nestačím a možná má vliv i rozdíl v technice,"

Na poslední rychlostní zkoušku soutěže se rozthly mraky a na trať se valily potoky vody. Podle výsledků se s tím Jakub vypořádal velmi dobře, zřejmě zúročil zkušenosti z autokrosu: „Předposlední zkoušku jsem si osahával nové mokré pneu a na poslední už jim věřil, takže jsme nejeli nijak pomalu, ale zase jsem nijak neriskovali. Myslím, že pro nás je největší úspěch dojet v pořádku do cíle,“

Nově připravené VW Polo bylo po celou dobu soutěže absolutně bez závažnějších problémů. Jezdec na to říká: „Problémy byly jen drobné, vývod topení k přednímu sklu, povolená vzpěra motoru a špatný kontakt na pojistce od větráku, takže nic hrozného. Nové auto obstálo na výbornou,“

V poháru mládeže patří Jakubovi Urbanovi třetí příčka stejně jako ve Vyškově, což je super výsledek. Pohár mládeže pokračuje 17.5. Rally Lužické hory, kde posádka nebude chybět. Naopak zde pojede nejspíše Královehradecký rally klub v plném složení, tedy Polo i Fabie, která nedojela Vyškov kvůli technickým problémům s převodovkou.

Foto: RallyZone.cz / Tomáš Urban

Vytisknout

Diskuze: Jakub Urban - POLO obstálo na výbornou

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Tarabus, Jaromír

Krumlov bez Tarabuse kvůli zranění!

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Rally Šumava v galerii

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud