Petter Solberg bude již tento týden testovat Fiestu WRC, přestup zatím nepotvrzen

iM2, 13. prosince 2011, 12:59 Google+

Petter Solberg bude již ve čtvrtek testovat Fiestu RS WRC s výhledem na možnost zisku tovární sedačky pro rok 2012.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Solberg, Petter - Mills, Philip

Solberg, Petter - Mills, Philip | foto: Subaru WRT

Sdílejte článek

Petter Solberg pro britský Autosport již ve Walesu na poslední rally potvrdil plánovaný test Fiesty RS WRC s tím, že další detaily budou dále diskutovány se šéfem Fordu, Malcolmem Wilsonem, v Londýně před udělováním Autosport Award, které proběhlo minulý týden.

Petter s Fordem nejel od roku 2000, kdy od týmu sídlícího v Cumbrian odešel během sezony ke konkurenčnímu Subaru. "Petter je pořád velmi rychlým jezdcem a má schopnosti stát se znova světovým šampiónem. Test nám toho hodně dá, bude dobré ho opět vidět v jednom z našich vozů. Bude také zajímavé sledovat, co bude schopen předvést. Na druhou stranu nebylo diskutováno zatím nic víc," řekl pro Autosport zdroj blízký Fordu.

Pokud by test dopadl dobře, tak by možnosti návratu Pettera k Fordu byly diskutovány o víkendu. Petter ohledně svého možného návratu minulý měsíc řekl: "Myslím, že Jari-Matti [Latvala] a já bychom mohli utvořit velmi silný tým, opravdu hodně silný tým pro příští rok."

"Je bez debat, že Jari má potenciál stát se světovým šampionem. A já bych rád pomohl týmu, jak jen bych mohl. Byl jsem tři roky soukromníkem a teď se opravdu chci posadit zpět do továrního auta. Vím, že bych na to měl a bylo by skvělé jít zpět za Malcolmem," dodává Petter.

Také se objevily spekulace, že by Petter mohl se svým bratrem Henningem vytvořit tým se dvěma Fordy. "To se nestane. Pro příští sezonu chci tovární auto a být součástí továrního týmu. Nechci být v týmu s Henningem."

I přesto, že teď tři roky jezdil jako soukromník, tak zůstal Petter jedním z nejrychlejších světových pilotů vůbec. Byl v kontaktu s VW, ale Němci podepsali se Sébastienem Ogierem (psali jsme zde). Jari-Matti Latvala měl testovat Fiestu WRC tento týden také, ale včera na testu vylétl z trati. Auto však nebylo poničeno.

Petter Solberg by měl s Fordem testovat v blízkosti zahajovacího podniku příští sezony, Rally Monte Carlo, tedy v okolí Valence. Oznámení nějakého rozhodnutí je očekáváno na pondělí, kdy je poslední den pro přihlášení týmů do MS.

Vytisknout

Diskuze: Petter Solberg bude již tento týden testovat Fiestu WRC, přestup zatím nepotvrzen

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Rally Monte Carlo

Richards kritizuje nová pravidla

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud