Sordo doufá, že své šance využije

iM2, 24. dubna 2012, 20:37 Google+

Pro Daniho Sorda v Argentině nepůjde jen o získání bodů pro Ford. Španěl by se mohl doporučit do role budoucího továrního jezdce (záměrně vynecháváme jakého týmu).

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally sweden

rally sweden | foto: Citroën Sport

Sdílejte článek

Rally Argentina, která se jede již od pátku do neděle se se svými více jak 500 měřenými kilometry stane nejdelší soutěží v MS za dlouhá léta. Rekord stále drží legendární Safari Rally, která se v roce 2002 jela přes Keňu. Cesty soutěže budou hodně rychlé, a tak dojde i na robustnost vozů a jejich spolehlivost. Hned první den soutěže je na programu kromě jiného maratonská 52 km dlouhá zkouška, která se pojede hned dvakrát. V neděli na posádky čeká dokonce nejdelší zkouška celé sezony: 65,74 km dlouhá Matadero/Ambul, která vede přes hory Los Gigantes.

"Jsem hodně rád, že budu moci pro Ford v Argentině startovat, protože jako rallyový jezdec chcete samozřejmě startovat na všech podnicích sezony," říká 28 letý Dani Sordo, který se ve středu ve Fiestě svezl kousek od centrály Fordu, v Dovenby Hall. "Ačkoliv jsem měl jen málo času, abych si na auto zvykl, tak jsem se hned cítil dobře. Jel jsem jen se základním set upem, který dobře seděl mému jezdeckému stylu. Na tom budu moci zapracovat na shakedownu, abych si to ještě přizpůsobil."

Sordovi se však tato náhoda, díky které se dostane za volant Fiesty WRC, hodí, pokud by totiž měl Jari-Matti Latvala na konci roku odejít k VW, tak by teď Španěl měl jedinečnou možnost zaujmout šéfa týmu, Malcolma Wilsona. "Je to pro mě jako domácí rally. Mluvím jejich řečí a v minulosti mě fandové zde vždy hodně podporovali. Pojedu pro Ford sice jen jednu rally, ale můj cíl je jasný: Chci získat nejlepší možný výsledek pro tým a samozřejmě dokázat, že udělali správné rozhodnutí, když mi dali šanci. Chci zde především dojet na bodech. Svoji rychlost budu přizpůsobovat vzhledem k průběhu soutěže," zakončil Dani.

Vytisknout

Diskuze: Sordo doufá, že své šance využije

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Solberg, Petter

Solberg o Argentině a na co se mohou účastníci soutěže těšit?

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud