Naznačil Wilson novou mladou sestavu M-Sportu v MS?

iM2, 25. října 2012, 14:01 Google+

Malcolm Wilson prohlásil, že nesouhlasí s názorem, že s mladými jezdci nemůže vyhrát MS. Šéf M-Sportu by neměl problém s tím, posadit do svých vozů v příštím roce pouze mladé jezdce.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Wilson, Malcolm

Wilson, Malcolm | foto: Ford Motor Company

Sdílejte článek

Malcolm Wilson, který plánuje pod jménem M-Sport do WRC i příštím roce nasadit tým s vozy Ford Fiesta RS WRC i přes fakt, že Ford jako titulární sponzor celého projektu končí, prohlásil, že na trhu je spousta mladých talentů, a tak nemusí spěchat s oznámením náhrady za odcházejícího Jariho-Mattiho Latvalu.

"Určitě jsme o Jariho-Mattiho Latvalu nechtěli přijít. Věřím, že kdybychom mu byli schopni nabídnout dlouhodobou budoucnost v šampionátu, tak bychom o něj nepřišli. Jeho rozhodnutí plně chápu a přeji mu jen to nejlepší, i když samozřejmě doufám, že moc úspěšný nebude, protože to by znamenalo, že by porážel nás," říká Wilson.

"Momentálně zažíváme vzrušující období se spoustou mladých talentovaných jezdců. Všichni ví, že já se nebojím této hry. Udělal jsem to už v minulosti několikrát s jezdci jako Francois Duval, Markko Märtin, Mikko Hirvonen nebo Jari-Matti Latvala, kteří začali svoji kariéru u továrního týmu v MS u nás."

Mezi potencionální "tovární" jezdce M-Sportu můžeme určitě zařadít Evgeny Novikova, Otta Tänaka nebo Madse Ostberga, kteří všichni letos využívají služeb vozu Ford. 

"Mým cílem je, abychom dojížděli na rally s tím pocitem, že máme šanci na vítězství nejen v jednotlivých soutěžích, ale také v šampionátu. Toho jsme byli schopni ve všech letech s vyjímkou roku 2005, kdy jsme se s Fordem rozhodli zaměřit především na vývoj nového Focusu a tak jsme najali jezdeckou dvojici jiným způsobem," zakončil Wilson, který momentálně také hledá potenciální partnery, kteří by mu pomohly zastřešit sezonu 2013.

Vytisknout

Diskuze: Naznačil Wilson novou mladou sestavu M-Sportu v MS?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Čermák, Josef

JWRC se pojede s Fordy Fiesta R2

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Rally Šumava v galerii

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud