M-Sport potvrzuje Ostberga a překvapivě Camilliho pro rok 2016

iM2, 30. listopadu 2015, 12:19 Aktualizováno 30.11.2015, 13:37 Google+

Tým M-Sport volí pro příští sezonu kombinaci zkušeností a mládí, když jejich barvy budou hájit Mads Ostberg a Eric Camilli. Oba jezdci se tak mohou těšit na program za volanty Fordů Fiesta RS WRC ve FIA World Rally Championship 2016.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Mads Ostberg Ford Fiesta RS WRC dobře zná - v letech 2011 a 2012 s ním závodil ve svém soukromém týmu, v roce 2013 pak v M-Sportu. V letech 2014 a 2015 jsme jej vídali v barvách Citroënu

Mads Ostberg Ford Fiesta RS WRC dobře zná - v letech 2011 a 2012 s ním závodil ve svém soukromém týmu, v roce 2013 pak v M-Sportu. V letech 2014 a 2015 jsme jej vídali v barvách Citroënu | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Mads Ostberg se postará o to, že tým bude moci na všech soutěžích jedoucích se na šotolinových nebo sněhových površích útočit na podium, případně i na vítězství. Nor má na svém kontě jedno vítězství a 14 podiových úmístění. Za volantem Fordu Fiesta RS WRC jsme jej poprvé mohli vidět už v roce 2011. V letošním ročníku MS v rally obsadil čtvrté místo celkově. M-Sport se tak díky Norovi chce příští rok vrátit na příčky nejvyšší.

Překvapením je ale jmého druhého jezdce - Eric Camilli dostane první možnost se předvést na vrcholové scéně. Francouz letos v rámci WRC soutěžil s Fordem Fiesta R5. Spoustu lidí překvapil svým přirozeným talentem. Do dnešního dne se zatím zúčastnil (pouze) 10 soutěží WRC. Nicméně M-Sport je znám tím, že dává často příležitost mladíkům. V roce 2016 tak pro něj půjde především o učednickou sezonu. 

"Už se opravdu moc těším na nadcházející sezonu a jsem rád za to, jak mě tým M-Sport uvítal zpět. Ford Fiesta RS WRC hrál podstatnou roli v mé dosavadní kariéře a je skvělé vracet se do týmu, kde jsem získal tolik úspěchů v minulosti.

Mám rád soutěže na nezpevněném povrchu, viděli jsme, že Fiesta RS WRC je na nich konkurenceschopná. Naším hlavním cílem bude být rychlí a získat silné výsledky. Švédsko je pro mě samozřejmě vrcholem - na tuto rally se budu soustřeďovat. Ale myslím, že můžeme být konkurenceschopní na spoustě dalších soutěží, které budou následovat.

img-responsive

Ostberg se po dvou letech vrací k Fordu | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

V předešlých dvou letech jsem změnil svůj jezdecký styl, takže bude zajímavé sledovat, jak to bude ve Fordu fungovat, případně jestli se budu muset vrátit k předchozímu stylu. Je těžké odhadnout, jak dlouho mi bude trvat, než si znovu zvyknu, ale pamatuji si, že s Fiestou se vždy lehce jezdilo. Vždy jsme měli dobré nastavení, takže by to nemělo být žádné drama.

Mám za to, že jsem učinil pokrok v předešlých letech. Cílem je v tom pokračovat i příští rok. Chci zlepšit rychlost, získat podia a snad i vítězství by mohlo být možné. Cílem byla další sezona v tomto týmu a chci poděkovat Malcolmu Wilsonovi, že mi stále věří," říká Mads Ostberg.

"Tohle je pro mě skvělá příležitost a jsem moc hrdý na to, že se připojuji k M-Sportu pro sezonu 2016. Už se nemohu dočkat, až začneme - tento týden začínají testy, těším se na to, až poznám auto i tým. Mám za sebou jen pár soutěží, takže vím, že mám velké štěstí, že jsem dostal tuto příležitost.

Malcolm hraje tak velkou roli v celém WRC, že jeho důvěra ve mě pro mě opravdu moc znamená. Cílem pro sezonu je poznat úroveň, která je vyžadována, aby člověk mohl jezdit ve WRC a poznat Ford Fiesta RS WRC. Je mi jasné, že auto bude rychlé - rychlejší než cokoliv jiného, s čím jsem doposud jezdil.

img-responsive

Camilli, v sezoně 2015 mladík Toyoty, přesedá z Fordu Fiesta R5 do WRC | foto: Red Bull

Takže to bude chtít brát krok za krokem a zlepšovat se v každém aspektu, aby se ze mě stal jezdec MS. Chci odvést co možná nejlepší práci, ale je mi jasné, že pro začátek na sebe nemohu klást moc velký tlak. Mám velkou motivaci.

Vím ale, že každému jezdci to zabere nějaký čas, než se stane konkurenceschopným. Malcolmu Wilsonovi a celému M-Sportu chci říci velké děkuji," říká Eric Camilli.

"S Madsem a Ericem máme velmi silný tým pro sezonu 2016. Mads má na podiová umístění a také je jeden z nejspohlivějších rychlých jezdců v MS. K Ericovi - upřímně si nepamatuji, kdy jsem byl tak nadšený z mladého jezdce naposledy. Věřím, že Mads je schopný v letošním roce vrátit M-Sport a Ford na nejvyšší stupínek na podium. Je spousta soutěží, kde na to může útočit - to je naším letošním cílem.

Ericovi zkušenosti s WRC jsou omezené, ale věřím, že má vše, co potřebuje budoucí šampion. Ukázal, že se rychle dokáže adaptovat na nové tratě i auto, věřím, že jeho zlepšování bude rychlé. Myslím, že nás čeká zajímavá sezona. Tým je jako obvykle hodně motivovaný," dodal Malcolm Wilson.

Vytisknout

Diskuze: M-Sport potvrzuje Ostberga a překvapivě Camilliho pro rok 2016

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Pohár Pirelli

Vítězové Poháru Pirelli 2015 dekorováni

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud