Na Kubicu čeká modifikovaná C4 WRC, začátek spolupráce s Citroënem?

iM2, 13. listopadu 2012, 10:49 Google+

Robert Kubica bude na Rally di Como i na Rallye du Var startovat s Citroënem C4 WRC. Díky jeho stále ještě ne úplně doléčenému zranění ruky mu francouzští technici speciál trochu modifikovali.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Kubica, Robert

Kubica, Robert | foto: www.ircseries.com

Sdílejte článek

Mohlo by se jednat o začátek dlouhodobé spolupráce? V brzké době by měl Robert Kubica poprvé startovat se speciálem kategorie WRC od Citroënu. U Citroënu jsou z Poláka nadšení, když technický ředitel týmu, Xavier Mestelan-Pinon, o startech Kubici v Itálii a ve Francii mluví velmi často. 

"Robert je opravdovým dobrákem. Docela dobře si ho dokáži představit v DS3. S verzí RRC by mohl docela dobře jezdit v národních šampionátech nebo v ME, možná by mohl jezdit i v MS s WRC. Robert má s rally již více zkušeností než měl Kimi při jeho debutu," řekl Francouz v rámci soutěže ve Španělsku. 

Kubica si napřed chce odzkoušet starší model, C4 WRC. Díky jeho zranění levé ruky mu tým auto lehce modifikoval a došlo k přesunutí řadící páky v levo. "Hydraulická ruční brzda byla tak předělána, že za ní Robert nebude muset tahat, ale bude jí muset tlačit. Teď si budeme muset počkat, jak se s tímto autem vypořádá. Dalším krokem by mohl být aktuální vůz. Dle předpisů má aktuální auto ale sekvenční řazení. Teď nejsem schopen říci, jestli a jak mu to s tím autem půjde. Co jsem ale měl možnost ho poznat, tak bych řekl, že to určitě bude chtít zkusit. Robert je správným závodníkem!" dodal Mestelan-Pinon.

Pokud by spolupráce dopadla dobře, v což doufají všechny strany, tak by se teoreticky nabízely i jiné alternativy než rally. Citroën má v plánu nejpozději od sezony 2015 vstoupit do WTCC a co lepšího si předtavit, než zkušenosti bývalého pilota Formule 1 a devítinásobného mistra světa v rally, Sébastiena Loeba?

Vytisknout

Diskuze: Na Kubicu čeká modifikovaná C4 WRC, začátek spolupráce s Citroënem?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Solberg, Petter	- Patterson, Chris

Solberg připustil, že by příští rok nemusel jezdit ve WRC

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud