Loeb: Možná už jsem až moc starý

iM2, 11. února 2013, 12:01 Google+

Sébastien Loeb ve Švédsku nevyhrál, ale obsadil pěkné druhé místo. Jak je se svým výkonem spokojen?

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
loeb, sebastian

loeb, sebastian | foto: Citroën Sport

Sdílejte článek

Švédská rally nebyla nikdy nejlepším místem pro neskandinávské jezdce. Nicméně v roce 2004 si zde připsal vítězství Loeb, ale jak sám řekl, po problémech favoritů. Pro většinu lidí bylo překvapení, že zde letos vůbec jel, on to však bral jako výzvu a chtěl zde ještě jednou vyhrát. V loňských letech se zde vždy snažil urvat co nejvíce bodů, letos si mohl dovolit trochu zariskovat a jet na vítězství. Plán mu však nevyšel, když se musel sklonit před svým krajanem, Sébastienem Ogierem, na kterého mu v cíli chybělo asi 40s. 

"Cítil jsem se dobře, samozřejmě každý ví, že nejradši vyhrávám, když je to možné. Už kvalifikace pro mě nezačala moc dobře. Můj čas byl špatný. Možná jsem ještě spal, protože žádný jiný důvod pro to neznám. Možná jsem už až moc starý. OK, ztratili jsme tam čas. Po kvalifikaci jsem změnil nastavení. Myslel jsem si, že bylo možná tím problémem. Bylo to ale špatně a první den jsem musel bojovat. Ztratil jsem kolem 30s. Když se vám něco takového ve Švédsku stane a ostatní jedou tak rychle, tak už čas nemůžete získat," říká devítinásobný mistr světa, Sébastien Loeb.

I přesto si duel s Ogierem užil: "Bylo to vzrušující. Hodně jsem na to tlačil, abych udržel velký tlak. Bylo mi jasné, že nemůžu 30s stáhnout, ale chtěl jsem ho udržovat pod tlakem," říká Francouz ke své taktice. Ogier se však nenechal vyvést z míry a sledoval mezičasy Loeba, když jel na trati hned za ním. "Ogier odjel skvělý závod. Neztratil moc času. Zajeli jsme dobrou rally, ale nestačilo to."

Během posledního dne zkusil Loeb ještě přinutit Ogiera k nějaké chybě, když začal nejrychlejším časem. "Byl jsem na limitu, hodně jsem na to tlačil a vydal ze sebe to nejlepší. Odjel jsem nějaké výborné zkoušky. Byly tam ale menší chybičky. Snažil jsem se o to [dostat se do čela], ale nebylo to možné. Musíme si přiznat, že odjel perfektní závod [Ogier]. Gratuluji mu a jeho týmu také. Ukázali bezvadnou rychlost."

Vytisknout

Diskuze: Loeb: Možná už jsem až moc starý

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Ostberg, Mads - Andersson, Jonas

Ostberg: Musím více riskovat, pokud chceme bojovat s Ogierem

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud