V Jižní Africe postavili Toyotu Yaris S2000

iM2, 27. února 2013, 20:38 Google+

Toyota Motorsport South Africa, tedy tým, který připravil na lednovou Rally Dakar Toyoty Hilux - Giniel de Villiers oslavil v cíli 2. místo, teď dokončil stavbu Toyoty Yaris S2000.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Bates, Neal

Bates, Neal | foto: Toyota

Sdílejte článek

Celý tým pracoval tvrdě na tom, aby stihl stavbu vozu S2000 s normálním atmosferickým motorem 2,0l bez turba do první soutěže místního šampionátu - Total Rally. Ta startuje 8. března. V provizorním seznamu přihlášených figurují hned tři vozy Toyoty Yaris S2000 týmu Toyota Castrol s jezdci Johnnym Gemmellem, Leeroyem Poulterem a právě již zmiňovaným Ginielem de Villiersem.

Šéf Toyoty Motorsport South Africa Glyn Hall říká, že je z premiéry vozu nadšený a podle jeho slov je jejich závodní Yaris dokonce vůbec prvním Yarisem, který bude závodit na soutěžních tratích na světě. Yaris nahrazuje model Auris. Stavba auta probíhala v dílnách Toyoty Motorsport v Kyalami, zde vzniká i již zmiňovaný Hilux.

Při stavbě Yarisu S2000 tým vycházel ze zkušeností s Aurisem S2000

"Momentálně Auris váží o 60 kilogramů více, než povolují pravidla, to je naší největší výzvou. Jeho představením se všechno mění, v motorsportu jsme proto, abychom vyhrávali. Yaris je mnohem lepší platforma [pro stavbu soutěžního vozu], můžeme s ním mnohem více pracovat, samozřejmě v rámci regulí," říká Hall.

"Pro tým to byla velká výzva, pracovali jsme na dvou programech zároveň - na Dakaru a na národním mistrovství. Hoši v továrně byli velmi zaneprázdněni. Všechny znalosti, co jsme získali při provozování Aurisu, jsme využili a přidali inovativní nápady, abychom vytvořili vůz, který má podle nás na to, aby vyhrál celé mistrovství. 

První vůz vytvoření v Jižní Africe je ale Corolla S2000

Auto je obratnější a také rozložení hmotnosti se zlepšilo. Rozhodli jsme se pro třídvéřovou verzi kvůli designu v zadní části auta. Po aerodynamické stránce se s ním mnohem lépe pracuje a je také přístupnější pro mechaniky. Věřím, že tohle auto posouvá Toyotu přesně tam, kde chce být. Rozšiřujeme zde možnosti techniky, auto vypadá senzačně. Jsem z něj nadšený. Je to stejný pocit, jaký jsem měl, když jsem viděl evoluci Toyoty Hilux pro Dakar 2013. Celý projekt byl pro tým velkou událostí."

Vytisknout

Diskuze: V Jižní Africe postavili Toyotu Yaris S2000

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

reklama

Doporučujeme

Peugeot

Nový dámský pohár v mistrovství Evropy

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud