Mistři WRC Loeb a Solberg válí - oba vyhráli své první závody! V pondělí už se jim nedařilo

iM2, 2. dubna 2013, 11:17 Google+

AKTUALIZACE; O kvalitách jezdců jezdících ve WRC jasně svědčí výsledky prvních závodů Sébastiena Loeba a Pettera Solberga. Oba totiž dokázali vyhrát svůj vůbec první závod v nové sérii - Loeb s GT vozem a Solberg s rallycrossovým.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Loeb, Sébastien

Loeb, Sébastien | foto: www.rallyzone.cz | Trdla, Martin

Sdílejte článek

AKTUALIZACE: Na Velikonoční pondělí se jel ve Francii hlavní závod. Závod tentokrát rozjížděl Sébastien Loeb, který držel McLaren MP412C GT3 na vedoucí pozici, jenže při zajíždění do boxů na povinnou výměnu se svým týmovým kolegou si rozepl moc brzy pásy, za což byl penalizován. Také kolega Alvaro Parente dostal penalizaci, což posádku srazilo až na 12. místo v cíli.

PŮVODNÍ ZPRÁVA: Devitinásobný mistr WRC, Sébastien Loeb, vstoupil jak nejlépe mohl do šampionátu FIA GT, který se jel ve francouzském Nogaru. Francouz tvoří posádku s Alvarem Parentem a jezdí s vozem McLaren MP4-12C GT3 týmu Loeb Racing. Loeb získal vítězství poté, co předjel Audi týmu WRT s Nikolausem Mayrem-Melnhofem za volantem, když do cíle hodinového závodu zbývalo méně jak 6 a půl minuty.

Závod začínal kolega Parente, který jezdil za Rene Rastem, kolegou Mayra-Melnhofa. Zastávka však týmu Loeb Racing nevyšla podle představ a něco málo na vedoucí duo ztratil. Loeb potřeboval pouhá tři kola na to, aby ztrátu na Audi R8 LMS ultra zlikvidoval, jenže pak byl dalších 9 kol zaseknutý za zadním křídlem Audi.

Nakonec se mu v zatáčce číslo 7 pořadilo Audi předjet. "Pořád jsem byl s nimi v kontaktu, i po zastávce. Docela jsem s ním bojoval, ale nakonec se mi naskytla příležitost k jeho předjetí," říká tovární jezdec Citroënu.

Video manévru Sébastiena Loeba si prohlédněte zde:

AKTUALIZACE: V pondělí bylo v Lydden Hillu na plánu finále, do kterého se Petter Solberg neprobojoval. Stejně dopadl i jeho bratr Henning, který jel s pronajatým Saabem 9-3. Ve finále jsme zástupce se jménem Solberg nedočkali.

PŮVODNÍ ZPRÁVA: Také Petter Solberg slaví hned při prvním startu v nové sérii. "Mr. Hollywood" se sice v průběhu závodu ocitl i na konci pole, ale nakonec v cíli slaví vítězství. Celkově byla jeho jízda skvělým představením. První závod se jel v Lydden Hill - tedy v místě, kde se jel v roce 1967 vůbec první rallycrosový závod v historii.

Drama se odehrálo ještě před startem závodu, kdy mechanici Solberga pracovali až do poslední chvíle na nové DS3 Supercar. V trénincích začínal Petter časy spíše v druhé polovině výsledkové listiny, časem se dostal ale až na čelo. Jenže v kvalifikačním závodu přišla studená sprcha. Kvůli problémům se spojkou se nemohl ex-mistr světa WRC z roku 2003 odlepit od startu. To znamenalo odsun na konec startovního roštu. Druhou jíždu však vloni tovární jezdec Fordu vyhrál.

"Jsme zde a jsme konkurenceschopní. Byla to hodně těžká práce. Myslím, že většina z mých mechaniků spala v posledních dvou dnech nanejvýš tři hodiny. Na začátku jsme měli menší problémy, pustil jsem spojku, ale nic se nestalo. Podruhé už to šlo mnohem lépe, i když se spojkou jsme měli problémy pořád a díky tomu se s autem jelo obtížně. Opravdová výzva nás čeká až zítra," říká Petter. 

Zítra se jede semifinále a pak samotné finále: "S ohledem na jen velmi omezené testování a malé zkušenosti si myslím, že jsme si dnes vedli velmi dobře. Čeká nás další dlouhá noc a zítra musíme být opět na 110 % připraveni. Na zadním křídle autam mám nápis ‚flat out’, a přesně tak chci i jet."

Vytisknout

Diskuze: Mistři WRC Loeb a Solberg válí - oba vyhráli své první závody! V pondělí už se jim nedařilo

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

reklama

Doporučujeme

Rally Vrchovina (CZE)

Na Vrchovině ani sníh přípravy rally nezpomalil

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud