Latvala: Od Portugalska boj o podia, od Finska pak o vítězství

iM2, 2. dubna 2013, 13:27 Google+

V současné době pracuje Jari-Matti Latvala na uzpůsobení svého jezdeckého stylu vozu Volkswagen Polo R WRC. Zdá se, že novému vozu pomalu přichází "na kloub" - od Portugalska by chtěl bojovat o umístění na stupních vítězů, od Finska pak chce útočit na vítězství

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Latvala, Jari-Matti - Anttila, Miikka

Latvala, Jari-Matti - Anttila, Miikka | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

"Mým cílem pro začátek roku bylo, umisťovat se konstantně v TOP5. Z tohoto pohledu nebyl začátek roku zrovna povedený. Navíc pokud se start do sezony povede týmovému kolegovi v tak grandiozním stylu, jako se to povedlo Sebovi, pak vypadají výsledky ještě hůř. V Mexiku jsem měl prostě smůlu, ve Švédsku mi chybělo 7s na podium. Mohl jsem tam jet rychleji, ale bylo to za cenu většího rizika," říká nová posila továrního týmu Volkswagen, Jari-Matti Latvala.

"Nesmíme zapomínat na to, že Seb zná Polo velmi dobře. Spolupodílel se na vývoji vozu po celý loňský rok. Naproti tomu já jsem v týmu nový a přicházím sem po 10 letech u M-Sportu a Fordu. S Volkswagenem jsem se snažil jet tak, jako by to byl Ford. Ale tak to nefunguje, Polo je jiné auto. Až ve Švédsku jsem si to vlastně pořádně uvědomil - nemusím měnit nastavení, musím změnit jezdecký styl."

Největší rozdíl mezi Polem R WRC a Fiestou RS WRC je především v chování v zatáčkách. S Fordem ještě můžete brzdit v zatáčce, Volkswagen je postaven spíše jako okruhový speciál: "S Polem zrychlujete už od začátku zatáčky. Předtím s Fiestou jsem mohl brzdit ještě v zatáčce a zrychlovat jsem mohl začít teprve za vrcholem zatáčky. Auto mi také dovolovalo vyjet ze zatáčky v menším driftu."

Obecně se má za to, že podobně jako Polo se řídí i Citroën DS3 WRC. "Zdá se, že Citroën i Volkswagen jsou postaveny na jezdecký styl Sebů. Řekl bych ale, že od posledního dne v Mexiku už se moje jízda zlepšila, což dokazuje i zisk bonusového bodu z Power Stage. V pátek, po nehodě, mi chvíli média dávala za vinu toto odstoupení. V Monaku jsem udělal chybu, to uznávám, v Mexiku však ne.

Hodně ale člověku pomáhá, když ví, že tým stojí za ním. Volkswagen se snaží myslet pozitivně. Od Portugalské rally bych chtěl bojovat o umístění na podium, od Finska pak o vítězství."


Vytisknout

Diskuze: Latvala: Od Portugalska boj o podia, od Finska pak o vítězství

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Kopná (CZE)

Samohýl Škoda Team obhájil na Kopné prvenství

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

reklama

Doporučujeme

Loeb, Sébastien

Mistři WRC Loeb a Solberg válí - oba vyhráli své první závody! V pondělí už se…

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud