Citroën se zeptá Loeba, jestli nechce navýšit program soutěží

iM2, 24. června 2013, 22:21 Google+

Také na Sardinii nenaplnil Mikko Hirovnen očekávání Citroënu. Finská jednička týmu předčasně odstoupila ze soutěže a Dani Sordo byl čtvrtý. To mimo jiné znamená, že Volkswagen opět navýšil své vedení mezi konstruktéry. Opět se tedy vracejí spekulace o Loebovi.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Hirvonen, Mikko - Lehtinen, Jarmo

Hirvonen, Mikko - Lehtinen, Jarmo | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Zdá se, že DS3 WRC je vítězným náčiním pouze v rukou Sébastiena Loeba. Tuto trpkou zkušenost zažil francouzský tým opět na Sardinii. Mikko Hirovnen sice kontroloval druhou příčku, nicméně pořád to na Ogiera nestačilo. O možném vítězství bez pomoci osudu se nedalo mluvit. Když se k tomu přidal v sobotu ráno výpadek, musel se Fin spokojit s nulou z Itálie. 

Také týmový kolega Dani Sordo do týmové "kasičky" moc nepřispěl. Španěl se musel sklonit i před mladíkem Neuvillem od M-Sportu a Latvalou z Volkswagenu. "Momentálně se nám nedaří. Buďto se stane chyba ze strany jezdce nebo týmu. Před startem soutěže zde v Itálii jsme si byli jisti tím, že Mikko bude schopný být blíže Ogierovi. Ale pak za ním zaostával o 40 vteřin," smutní šéf Citroënu, Yves Matton. 

I přes již značný odstup v hodnocení značek však Citroën odmítá 'hodit flintu do žita': "Budeme dále tvrdě pracovat, našim cílem je, aby jezdci týmu byli ve Finsku v co nejlepší výchozí pozici. Finsko je specifickou soutěží. Možná právě zde je naše šance. Vloni bojovali Mikko a Sébastien po celou dobu o první pozici. 

Doufám, že naše nastavení z loňského roku spolu s letošním zlepšením budou stačit [na boj o vítězství]. Auto je rychlé a nemáme moc problémů. To nám pomůže, ale bojujeme proti soupeři, který moc dobře ví, jak to vše funguje." Už na Sardinii se objevovaly transparenty volající po návratu Seba Loeba. V plánu je start pouze na domácí Francouzské rally. 

Zdá se, že se Citroën pokusí 'zlanařit' Loeba k dalším startům

Ale při pohledu na dominanci Volkswagenu spousta lidí doufá, že počet soutěží bývalého mistra světa vzroste, aby tak pomohl Citroënu vybojovat opět titul. "Momentálně jsme spolu ještě nemluvili. Pochopitelně by nám pomohl. Zeptám se ho, jestli by měl zájem jet ještě jednu nebo dvě soutěže navíc. To ale záleží na tom, jestli v budoucnu pojedeme s cestovními vozy nebo ne. Řekl bych, že bychom na tuto otázku mohli dostat odpověď v následujícím týdnu. Poté uvidíme, co můžeme se Sébastienem podniknout."

Vytisknout

Diskuze: Citroën se zeptá Loeba, jestli nechce navýšit program soutěží

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

reklama

Doporučujeme

Štajf, Vojtěch

Štajf v čele šampionátu produkčních vozů

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud