Ostberg: Problémy nepramenily z toho, že bychom jeli přes hranu

iM2, 25. července 2013, 18:12 Google+

Mads Ostberg to v první půlce roku neměl jednoduché. Prvních sedm soutěží šampionátu neproběhlo podle představ Nora. Rychlost měla přitom Norsko-Švédská dvojice dobrou, o tom svědčí i velký počet vyhraných měřených testů. Avšak série technických problémů, vlastních chyb a smůly byla až neuvěřitelná.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ostberg, Mads

Ostberg, Mads | foto: www.worldrallypics.com

Sdílejte článek

"První polovina roku byla docela dost špatná. Pokaždé se něco stalo a navíc se to vždy obrátilo v ten nejhorší možný scénář. OK, tyhle věci se v rally stávají, ale normálně když trefíte desetkrát kámen, tak se v devíti případech nic nestane. V našem případě se ale něco staně v deseti případech z deseti.

Ale na vetšině soutěží jsme měli dobrou rychlost. Což je pozitivní. Navíc vím, že problémy, které nás potkaly, nenastaly z toho důvodu, že jsme jeli přes limit. Prostě jsme měli smůlu. To je dobré, protože vím, že mohu jezdit v tomto tempu i nadále a až nás opustí smůla, bude to pro nás dobré.

Ke druhé půli sezony se snažím přistupovat, jako by to byla sezona nová. Je to pro mne šance na nový začátek. Teď se snažím relaxovat a zapomenout na všechno to špatné, co se stalo. Prostě se budu snažit, aby vše bylo dobré - auto, rozpis," říká Mads Ostberg.

Nor se na Finskou rally připravoval na testu Fordu, za volantem Fiesty seděl Mads v pondělí a ve středu. Ve Finsku jel tovární jezdec M-Sportu celkem již sedmkrát. Jeho výsledky z posledních let jsou: 2010 7. místo, 2011 6. místo a 2012 5. místo.

"Určitě mám tuhle soutěž rád. V minulých letech jsme nemívali takovou přípravu jako letos, to nám vždy ještě nějakou dobu v průběhu rally trvalo než jsme našli správné nastavení. Obvykle to naše totiž nebylo dobré.

Letos jsme  ale měli dobrý test, takže snad budeme schopni být rychlí hned od začátku. Na těchto tratích nechci přemýšlet o celkovém výsledku. Chci mít pouze dobrý pocit ze své jízdy."

Vytisknout

Diskuze: Ostberg: Problémy nepramenily z toho, že bychom jeli přes hranu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Solberg, Petter	- Patterson, Chris

Vrátí se Petter Solberg příští rok do WRC?

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud