Mikkelsen musel odřeknout start v Německu

iM2, 22. srpna 2013, 07:05 Google+

Andreas Mikkelsen nakonec neodstartuje do Rally Deutschland. Jeho spolujezdec, Mikko Markkula, totiž na Rally Finland před třemi týdny totiž utrpěl frakturu sedmého a z části i osmého obratle, ta byla však diagnostikována až před startem.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Mikkelsen, Andreas

Mikkelsen, Andreas | foto: Volkswagen Motorsport

Sdílejte článek

Už při Rally Finnland si Mikko ztěžoval na bolest zad, která však po Finské Rally odezněla. Jenže během seznamovacích jízd v Německu v pondělí se bolest opět vrátila. Tým jej proto odeslal do nemocnice na další vyšetření, které rozhodlo definitivně o tom, že v Německu startovat posádka Andreas Mikkelsen-Mikko Markkula nebude. Fin má z finských skoků frakturu obratle.

"Zdraví je přednější. Fraktura obratle nebyla jednoduchá diagnostikovat, chtěli jsme hlavně znát opravdový zdravotní stav našeho člena posádky. V tomto případě by bylo moc riskantní, kdyby seděl vedle Andrease Mikkelsena na Rally Deutschland jiný spolujezdec, se kterým neujel ani metr. Navíc by tento navigátor neměl za sebou ani seznamovací jízdy.

Andreas pro tuto sezonu změnil svůj rozpis a jediný spolujezdec, který zná novou formu, je právě Andreas. Bohůžel musí oba vypustit start v Německu a celou posádku to moc mrzí. Celý tým drží palce Mikkovi, aby se brzy uzdravil," říká šéf týmu Jost Capito.

"Na Německou rally jsem se opravdu těšil a jsem tudíž zklamaný, že nebudeme moci startovat na domácí soutěži našeho týmu. Ale zdraví mého spolujezdce je samozřejmě přednější. Přeji mu, aby se brzy uzdravil a mohli jsme spolu opět odstartovat do soutěže. Letos jsme se společně rozhodli pro změnu rozpisu a on je jediný, komu důvěřuji. 

Najít náhradu nebylo v tak krátké době před startem rally možné. Pokusím se teď tým podpořit všemožně jinak jak to jen půjde. Absolvovali jsme seznamovací jízdy, takže na tom příští rok můžeme stavět," řekl Andereas Mikkelsen.

Vytisknout

Diskuze: Mikkelsen musel odřeknout start v Německu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

barum rally zlín

Omezení železniční dopravy během divácké Super rychlostní zkoušky ve Zlíně

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud