V jakém týmu pojede Neuville příští rok?

iM2, 3. září 2013, 17:27 Google+

Vycházející hvězda světových soutěží, Thierry Neuville, v jednom z rozhovorů s novináři řekl, že nutně nemusí zůstat u M-Sportu i pro příští rok. Že by vyjednával s Citroënem o návratu?

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Neuville, Thierry

Neuville, Thierry | foto: www.worldrallypics.com

Sdílejte článek

Díky druhému místu z Německa se Thierry Neuville pasoval do role nejbližšího pronásledovatele Sébastiena Ogiera v tabulce MS. Belgičan ve službách Fordu ztrácí na jezdce Volkswagenu 75 bodů, do konce roku zbývají 4 soutěže.

Mladík sice ještě v MS nikdy nevyhrál, ale například v posledních čtyřech soutěžích byl vždy na podium. V Německu propásl svoji zatím asi největší šanci na vítězství, když vyjel z tratě na závěrečné Power Stage. Cílem pro zbytek sezony je určitě získat svoje první vítězství ve WRC, jezdec už ale také přemýšlí nad svoji budoucností. 

Zatím není jisté, zda-li zůstane i pro příští rok u privátního M-Sportu, který nasazuje Fordy. "Ve svém současném týmu se cítím dobře. Nasser [Al-Attiyah] a Malcolm [Wilson] mi poskytli pro tento rok skvělou příležitost. Myslím, že s M-Sportem mohu zažít skvělou budoucnost. Na druhou stranu, zatím jsem stále nevyhrál, zajel jsem několik podiových umístění," říká soutěžká.

Zdá se, že Neuville může vybírat mezi M-Sportem/Fordem, Citroënem a Hyundaiem

Také konkurence jeho výkony dobře sleduje. Yves Matton, šéf Citroënu, by určitě rád získal svého bývalého svěřence zpět do týmu Citroën. Belgičan Matton chtěl počkat se začátkem rozhodování o jezdecké sestavě až po Německé rally. Tu, jak dobře známo, vyhrál Dani Sordo, který si tak řekl o další spolupráci. Jenže zároveň na stejné soutěži zářil také Neuville ve Fordu Fiesta RS WRC.

"Já jsem otevřený všemu. Pokud by byl tým nebo výrobce, který by měl o mě zájem, tak si samozřejmě jejich nabídku vyposlechneme a nakonci se nějak rozhodneme," dodává 25 letý mistr IRC. Kromě M-Sportu a Citroënu je ve hře samozřejmě i Hyundai. Jediný tým, který se zdá být pro příští rok již obsazený, je Volkswagen.

Vytisknout

Diskuze: V jakém týmu pojede Neuville příští rok?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Ostberg, Mads

Ostberg potřebuje na asfaltu auto, které mu víc pomůže

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Rally Šumava v galerii

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud