Má Neuville podepsáno s Hyundaiem?

iM2, 24. října 2013, 19:29 Google+

Během tohoto týdne bylo potvrzeno, že Belgičan odmítl nabídku Citroënu a nejnovější zvěsti hovoří o tom, že přijal nabídku Korejců.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ostberg, Mads

Ostberg, Mads | foto: www.worldrallypics.com

Sdílejte článek

Celá tato novina vznikla tak, že Thierry Neuville na jedné ze sociálních síti označil logo Hyundai a fotky z testu vozů, jako že se mu líbí. Je to spolu s M-Sportem zcela jasně jedna ze dvou možností, která se mu nabízí poté, co dříve odmít nabídku Citroënu a do VW jsou dveře zavřeny. 

Nakonec Alain Penasse, což je týmový manažer nově vznikajícího týmu, se nijak netají tím, že svému krajanovi nabídl dlouholetou spolupráci s určitě velmi slušným výdělkem. Nicméně bývalý manažer Freddyho Loixe a také Francoise Duvala potvrdil, že Hyundai nebude v roce 2014 mířit za vítězstvími, to je jejich cíl až pro rok další. Na druhou stranu můžeme namítat, že to samé tvrdil před svým vstupem do WRC i Volkswagen. 

Thierry Neuville na italské Sardinii ještě v rámci IRC a Nicolasem Klingerem

Projekt Hyundaie by ale na druhou stranu také neměl dopadnout jako projekty Suzuki nebo Prodrivu/BMW. I tak by ale bylo pro mladého soutěžáka podepsání s novým Hyundaiem sázkou v loterii. Nicméně pro mladého pilota by vidina stát se továrním jezdcem tohoto výrobce mohla být dost lákavá. 

Proč se Neuville neupsal Citroënu? Důvod může být velice prostý - hlavní mecenáš týmu, emirát Abu Dhabi. Thierryho totiž podporuje Qatar a má mít od Nassera Al-Attiyaha slíbenou podporu až do konce roku 2022. Nebo že by duo Neuville-Gilsoul zůstalo další rok u M-Sportu? To by se samozřejmě velice líbilo Malcolmu Wilsonovi. Ten by ale potřeboval přesvědčit Ford, aby opět dal jeho projektu podporu ať plnou nebo částečnou. Na druhou stranu ke konci sezony (tedy ve Walesu) nebo od té příští by se ve voze měla objevit nová převodovka a motor. Dojde také ke změně vzhledu v souladu s aktuálně vyráběnou verzí Fordu Fiesta. 

Od roku 2015 nás však čekají ve WRC větší změny a je velkou otázkou, co bude od této sezony s týmy Fordu a Citroënu. To vše by měl vzít Thierry také při svém rozhodování v potaz...

Vytisknout

Diskuze: Má Neuville podepsáno s Hyundaiem?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Sordo, Dani

Rally Catalunya: Shakedown ovládl domácí Dani Sordo

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud